بهترین توصیه برای تقویت سیستم ایمنی بدن، انتخاب مواد غذایی مناسب در کنار سبک زندگی سالم است.
زردچوبه، ادویهای با سابقه طولانی استفاده در طب هند باستان به عنوان درمانی برای شرایط التهابی، مفید است. کورکومین، ترکیب فعال اولیه در زردچوبه، خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی قدرتمندی دارد و نشانگرهای استرس اکسیداتیو را بهبود میبخشد. استرس اکسیداتیو، یک پدیده ناشی از نبود تعادل بین رادیکالهای آزاد (مولکولهای ناپایدار که اغلب توسط آلایندههای محیطی ایجاد میشود) و آنتیاکسیدانها (مولکولهایی که رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند) است.
زردچوبه در حضور برخی چربیها و همچنین «پیپرین»، ترکیب موجود در فلفل سیاه، بهتر جذب میشود.
زنجبیل هم قرنهاست که مردم برای درمان سردرد، سرماخوردگی، حالت تهوع و استفراغ به این ادویه گرم روی آوردهاند.
در مطالعهای که در مجله تخصصی «اتنوفارماکولوژی» منتشر شد، مصرف زنجبیلِ تازه به مبارزه با ویروس سینسیشیال تنفسی انسانی (RSV)، نوعی ویروس تنفسی رایج که علائم خفیف و شبیه سرماخوردگی ایجاد میکند، کمک میکند. ترکیبات موجود در زنجبیل موسوم به «جینجرول» و «شوگاول»، خواص آنتیاکسیدانی، ضدالتهابی و ضد درد از خود نشان دادهاند و این ترکیبها به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک میکنند.
درباره دارچین نیز مطالعات تغذیهای نشان میدهد دارچین دارای خواص آنتیاکسیدانی زیادی است. این ادویه فواید ضدقارچ، ضدباکتری و ضدالتهابی دارد. سینام آلدهید، یکی از ترکیبات فعال اولیه در دارچین است که اثرات ضدالتهابی قوی دارد. این ترکیب ممکن است از رشد باکتری «لیستریا» جلوگیری کند.
فلفل قرمز نیز سرشار از ترکیبات مفیدی مانند ویتامین C و A است. ویتامین C (اسید اسکوربیک) یک آنتیاکسیدان است که به محافظت از بدن در برابر رادیکالهای آزاد، کمک میکند.