در آیین پایانی اولین رویداد شناسایی و رفع فناورانه چالشهای صنعت مس در سرچشمه، بر حمایت از ایدهها و شرکتهای دانش بنیان تاکید شد.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان در این مراسم از ایدههای برتر در شانزده حوزه شامل معدن، تغلیظ، ذوب و اسید، هوشمندسازی، مدیریت پروژه، فنی و مهندسی، نظارت بر پیمانکاران، آموزش، کنترل فرآیند و برنامهریزی تولید، مالی و منابع انسانی، پالایشگاه و لیچینگ، بهرهوری آب و انرژی، HSE، بهداشت و درمان، باطله و پسماند، انبار و سفارشات، بومیسازی، فنآوری اطلاعات و ارتباطات تجلیل شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به افزایش مصرف فلز مس در دنیا، گفت: در مدت پنج سال برنامه تولید یک میلیون تنی کاتد مس در دستور کار قرار گرفته و امید است طرحهای توسعهای پیشرفت داشته باشند تا این هدف محقق شود.
علی رستمی در آیین پایانی"اولین رویداد شناسایی و رفع چالشهای فناورانه صنعت مس" در سرچشمه افزود: حدود ۲۵۰ هزار تن کاتد مس تولید شده و باید در شرکت مس سرمایهگذاریها انجام گیرد، ۶۰ دستگاه حفاری اضافه خواهد شد و با سازمان انرڗی اتمی وارد مذاکره شدیم که به صورت هوابرد اکتشافات معادن را انجام دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اضافه کرد: با رسیدن به یک میلیون تن تولید مس، صادرات آن به ۱۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت از سوی دیگر با راهاندازی صنایع پاییندستی نیز، ارزآوری و صادرات محصولات مس به ۲۰ میلیارد دلار خواهد رسید لذا این تصمیم جهادی و وطنپرستانه را باید دنبال کنیم.
معاون نوآوری پارک علم و فناوری استان کرمان هم در این آئین با اشاره به وجود هفتهزار و 800 شرکت دانشبنیان در کشور، گفت: از این تعداد 705 شرکت محصولات دانشبنیان قابل ارائه دارند که 30 درصد از این تعداد یعنی 200 شرکت، محصول دانشبنیان در حوزه معدنی ارائه میدهند.
دکتر مسعود رضاییزاده بیان کرد: شرکتهای دانشبنیان در کشور در پنج نوع اعم از تولیدی نوع یک، تولیدی نوع دو، نوپای نوع یک، نوپای نوع دو و نوپای مستعد فعالیت دارند که در حوزه تولید نوع یک، ما در کشور 705 شرکت دانش بنیان داریم اما در عین حال این امتیاز منفی است.
وی افزود: 200 شرکت دانشبنیان حوزه معادن باید حمایت شوند و راهحل این حمایت هم شناسایی و تعریف دقیق نیازهای مجتمعهای معدنی است که با رفع چالشها رشد و توسعه محقق میشود.