سیاه چادرهای دست بافت زنان روستای سیدال نهبندان ۱۰۰ درصد صادر میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای خراسان جنوبی ، سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در
حسین شبانی افزود: زنان این روستا سالانه بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ متر مربع سیاه چادر در قالب ۴۰۰ قطعه (شقه) تولید می کنند که ارزش آن بیش از یک میلیارد تومان است .
وی گفت : تولیدات زنان این روستا به سایر استانهای کشور از جمله سیستان وبلوچستان ،چهارمحال بختیاری ، تهران ،کرج ، تبریز و اردبیل و همچنین به کشورهای حاشیه ی خلیج فارس ،آسیای میانه، افغانستان ، عراق و آسیای میانه صادر می شود .
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سیاه چادر نوعی مسکن عشایری است که از موی بز و به دست زنان عشایر بافته میشود گفت : این پارچه ها در بیش از ۲۵ کارگاه روستای سیدال تولید شده است .
حسین شبانی افزود : تولید مواد اولیه از قبیل موی بز و تمامی کارهای مقدماتی تولید از جمله ریسیدن مو، حلاجی و تابانیدن نخ در روستا با همکاری زنان و مردان انجام می گیرد.
وی گفت : سیاه چادرها به دلیل خواص ویژه مو از جمله ضد نفوذ بودن در برابر آب در هنگام بارندگی، در دسترس و ارزان قیمت بودن، سبک بودن و جمع آوری و حمل راحت، جلوگیری از نفوذ حیوانات خزنده و گزنده به داخل چادر و جلوگیری از ورود سرما در زمستان و گرما در تابستان مورد استفاده عشایر قرار میگیرد.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود : قدمت هزار ساله سیاه چادر بافی در منطقه بالاخص تولید این دستبافته و ویژگیهای کیفیتی و زیبایی و تولید بالای سیاه چادر در این روستا موجب معروفیت و تمایز سیاه چادر آن با سایر نقاط استان شده است.
شبانی گفت : این مهارت با شماره ۲۲۳۰ در فهرست میراث معنوی کشور (ناملموس) ثبت شده است.
سیاه چادرهای سیدال غالباً به صورت منقوش دارای حاشیه با نقوش ساده و گاها تصاویری از بز کوهی و چوپان در متن سیاه چادر است که با رنگ سفید و یا کرمی روشن پشم اجرا می شود و وجه اصلی تمایز آن با سایر سیاه چادرهای منطقه است .