توت ها یکی از سالم ترین غذاها و سرشار از آنتی اکسیدان ها برای کمک به کنترل رادیکال های آزاد در بدن هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ رادیکال های آزاد در بدن همه ما فعالیت دارند و برای کمک به دفاع در برابر باکتری ها و ویروس ها، وجود مقادیر کمی از آنها مهم است.
با این حال آنتی اکسیدان ها می توانند از آسیبهای سلولی ناشی از فعالیت رادیکال های آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو در بدن جلوگیری کنند.
برخی از خواص انواع توت ها عبارتند از: بهبود قند خون، سرشار از فیبر، منابع غنی از مواد مغذی، مبارزه با التهاب، کاهش سطح کلسترول، تضمین سلامت پوست و محافظت در برابر سرطان
کمک به بهبود قند خون:
مصرف توت ها به بهبود قند خون و تنظیم سطح انسولین، پس از دریافت غذاهایی با کربوهیدرات بالا کمک می کند. مصرف منظم این میوه ها منجر به کاهش خطر ابتلا به مقاومت به انسولین می شود.
توت ها سرشار از فیبر:
توت ها منبع خوبی از فیبر از جمله فیبر محلول هستند و مطالعات نشان داده که فیبر محلول شما را برای مدت طولانی سیر نگه می دارد ،ضمن اینکه مصرف کالری را نیز محدود و مدیریت وزن را آسان می کند.
منابع غنی از مواد مغذی:
توت ها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف از جمله ویتامین سی، منگنز، مس و فولات هستند. مصرف یک فنجان توت فرنگی، نیاز کامل بدن به ویتامین سی در طول روز را برطرف می کند.
مبارزه با التهاب:
ثابت شده است که آنتی اکسیدان های موجود در توت ها، به مبارزه با التهاب کمک می کند. التهاب در پاسخ به عفونت در بدن ایجاد می شود. علاوه بر این، شیوه زندگی مدرن به علت افزایش استرس، فعالیت بدنی نامناسب و انتخاب غذاهای ناسالم اغلب منجر به التهاب بیش از حد و پایدار می گردد. با این حال مصرف انواع خانواده توت و حتی آب میوه های تهیه شده از آنها، به کنترل التهاب در بدن کمک می کند.
کاهش سطح کلسترول:
این نکته ثابت شده که مصرف تمشک سیاه و توت فرنگی به کاهش میزان کلسترول در افراد چاق و افراد مبتلا به سندرم متابولیک کمک می کند. علاوه بر این مصرف انواع توت به جلوگیری از اکسید شدن کلسترول کمک کرده و شانس ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.
تضمین سلامت پوست:
مصرف انواع توت باعث کاهش چین و چروک پوست می شود. آنتی اکسیدانهای موجود در این میوه ها منجر به کنترل رادیکال های آزاد در بدن می شود؛ استرس اکسیداتیو ناشی از عملکرد رادیکال های آزاد از دلایل اصلی آسیب پوستی و ابتلا به پیری زودرس پوست است.
محافظت در برابر سرطان:
آنتوسیانین و رزوراترول موجود در این میوه ها خطر ابتلا به سرطانهای مری، دهان، سینه و کولون را کاهش می دهد. یک مطالعه آزمایشگاهی نیز نشان داده که همه انواع توت اثرات حفاظتی قوی بر روی سلولهای سرطانی کبد دارند.