جای نگرانی برای فرزنددار شدن بیماران مبتلا به سرطان نیست، زیرا قبل از انجام اقدامات بارداری، غربالگری و کارهای لازم انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، عضو هیات علمی گروه زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماران مبتلا به سرطان در مشهد اگر در سنین باروری قرار داشته، میتوانند نسبت به فریز کردن تخمک خود اقدام کنند تا پس از بهبودی زمینه بارداری آنها مهیا شود.
دکتر سید حورا موسوی واحد افزود: این افراد باید پیش از شروع درمانهای رادیوتراپی و شیمی درمانی نسبت به فریز کردن تخمک اقدام کنند، چراکه اشعه در شیمی درمانی و رادیوتراپی موجب تضعیف در امر باروری میشود و بدین طریق پس از بهبودی مشکلی برای بارداری و فرزندآوری نخواهند داشت.
وی ادامه داد: جای نگرانی برای فرزندار شدن بیماران مبتلا به سرطان نیست، زیرا قبل از انجام اقدامات بارداری، غربالگری و کارهای لازم انجام میشود.
وی گفت: معتقدیم که بیماری فرد ابتدا باید درمان شود و سپس تصمیم به بارداری گرفته شود، اما اگر فردی از بیماری سرطان خود اطلاع نداشت و باردار شد بسته به شرایط بیمار، دوره بارداری متناسب با تشخیص پزشکان ادامه مییابد و یا بارداری قطع میشود.
دکتر موسوی واحد اضافه کرد: بسیاری از افراد مبتلا به سرطان نگرانند که کودکانشان هم مبتلا به سرطان شوند، اگرچه بررسیهای لازم و اقدامات پیشگیرانه بدین منظور لازم است، اما تحقیقات نشان میدهد، فرزندان افرادی که سرطان دارند و همچنین فرزندان نجاتیافتگان سرطان در معرض خطر ابتلا به این بیماری نیستند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: از سوی دیگر فرزندآوری موجب کاهش ریسک ابتلا به بیماریهایی همچون سرطان میشود و تجربه نشان داده زنانی که چندین زایمان داشته اند، شانس سرطان رحم، تخمدان و پستان در آنها کمتر است که این موضوع در سرطانهای مرتبط با مردان هم صدق می کند.
فریز کردن تخمک به معنای خارج کردن تخمکها و نگهداری و فریز کردن آنها در شرایط مناسب برای اقدام به بارداری در آینده است. در این شرایط تخمکهای سالم فریز شده در زمان مناسب تحت لقاح آزمایشگاهی قرار گرفته و در رحم مادر جایگزین میشوند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای علوم پزشکی نیشابور و تربتجام است.