نخستین همایش نقش ادیان توحیدی برای برون رفت از بحرانهای محیط زیست با حضور رهبران ادیان توحیدی در اصفهان برگزارشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ ماموستا عبدالاسلام کریمی مشاور رئیس جمهور در امور اقوام و ادیان توحیدی در این همایش با اشاره به اینکه طبیعت در همه ادیان توحیدی مقدس است و انسان برابر آن مسئول است گفت: نگاه معرفتی به طبیعت بسیار مهم است و آنچه داریم امانتی از سوی پرودگار است که به ما سپرده شده و حق تخریب آنرا نداریم.
استاندار اصفهان هم در این کنفرانس با بیان اینکه یک درصد از جمعیت اصفهان را پیروان ادیان توحیدی شامل زرتشتیان، یهودیان و مسیحیان در اصفهان تشکیل میدهند گفت: آثار تاریخی و محلاتی نیز به نام بزرگان ادیان توحیدی در اصفهان ثبت شده است.
سید رضا مرتضوی با بیان اینکه در زمان حکومت صفوی مکانی به نام صفاخانه در اصفهان وجود داشته که علمای ادیان مختلف در آن گرد هم میآمدند و حول مسائل روز جامعه تبادل نظر میکردند گفت: در حال حاضر در شهر اصفهان ۱۶ کلیسا برای ارامنه، ۲۱ کنیسه برای کلیمیان و بیش از ۶ آتشکده برای زرتشتیان وجود دارد.
وی افزود: در کتب ادیان توحیدی و آموزههای پیامبران الهی همواره برآبادی زمین، حفظ طبیعت، کاشت نهال، مهربانی با حیوانات و آنچه در محیط زندگی وجود دارد تأکید شده است.
استاندار با اشاره به اصل۵۰ قانون اساسی گفت: در این اصل، حفظ محیطزیست بهعنوان زمینه ساز حیات اجتماعی رو به رشد نسل امروز و نسلهای آینده وظیفه عمومی قلمداد شده و همه اشخاص حقیقی و حقوقی در نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به محیط زیست وظیفه قانونی و عمومی دارند و رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر ضرورت حفظ محیط زیست، منابع طبیعی و پرهیز از آلوده سازی آب، خاک و هوا تأکید دارند.
مرتضوی با ارائه و تشریح پیشنهاداتی به این کنفرانس خواستار ایجاد دبیرخانه دائمی برای کنفرانس نقش ادیان توحیدی در خروج از بحرانهای محیط زیستی شد و گفت: پیگیری علمای دینی و فتوای علما و مراجع تقلید هم در حفاظت از محیط زیست هم ضروری است.
وی گفت: برای توسعه کیفی صنایع موجود و اجتناب از هرگونه بارگذاری خارج از ظرفیت محیطزیست و منابع محدود در کشور و استان بر مبنای برنامههای آمایش سرزمینی هم لازم و ضروری است.
استاندار، حمایت همهجانبه از نخبگان و محققان عرصه فناوریهای نوین و انرژیهای پاک، بر بهرهگیری دستگاههای دولتی و بخش خصوصی از انرژیهای نو و پاک به منظور کاهش آلایندهها و حفظ منابع طبیعی و حیاتی تاکید کرد و گفت: در این راستا حضور فعال اندیشمندان مختلف و سازمانهای مردمنهاد در تصمیم سازیها ضروری است.
معاون بین الملل دانشگاه ادیان هم در این همایش گفت: رجوع به آیات الهی و تبیین این مهم که دین جاری کننده محبت، عدالت و سلامت است میتواند زمینه ساز گفتمان دینی برای توجه به مسائل زیست محیطی شود.
حجت الاسلام تسخیری افزود: برنامه ریزی برای برگزاری همایش ادیان توحیدی در برون رفت بحرانهای زیست محیطی در سطح بین اللملی از محورهای ویژه این گردهمایی در اولین تجربه اش است.
همایش ملی دو روزه «نقش ادیان الهی در خروج از بحرانهای جهانی محیطزیست» به اهتمام مرکز گفت وگوی ادیان و فرهنگها، دانشگاه ادیان و مذاهب و انجمن مدیریت سبز ایران در اصفهان تا فردا ادامه دارد.