فراخوان شناسایی عامل توسعه زیر زنجیرههای ارزش آبزی پروری و اقتصاد دریا با تاکید برجنبههای فناورانه منتشر شد.
عامل توسعه، به عنوان محوریت توسعه زنجیره ارزش پرورش آبزیان در کشور از تکثیر، تولید، فرآوری و پشتیبانی نرمافزاری و سختافزاری، تا بازرگانی و فروش فعالیت خواهد کرد و انتظار میرود با تاکید برجنبههای فناورانه در زمینههای مختلف، چون تجهیزات پرورش، تخم چشم زده و اصلاح نژاد، کنترل و درمان بیماریهای آبزیان، خوراک و مکمل، فرآوری و صنایع تبدیلی، سیستمهای پایش و ... زمینه تولید استاندارد و صادرات پایدار در این حوزه حاصل شود.
چالشهای اصلی شناسایی شده در این زمینه شامل «وابستگی در تأمین تخم چشم زده»، «عدم توسعه واکسن و دارو»، «رشد محدود پرورش ماهی در قفس»، «وابستگی در بعضی اجزای خوراک آبزیان پرورشی»، «سرانه پایین مصرف آبزیان»، «عدم سرمایه گذاری کافی روی صنایع تبدیلی و محصولات با ارزش افزوده بالا»، «یک دست نبودن محصول صادراتی و خرد بودن واحدهای تولیدی» و «عدم شکلگیری زنجیرههای تولید» میشود.
به منظور ایجاد یک زنجیره ارزش متوازن و پایدار صنعتی و با توجه به تجارب جهانی به نظر میرسد، معقولترین مدل، سپردن توسعه زنجیره به یک نهاد سرمایه گذار خصوصی یا عمومی توانمند و پیشرو در قالب عامل توسعه و گره زدن منافع عامل توسعه به تحقق اهداف در زنجیره و نقشه راه تدوین شده باشد.
بنا بر اعلام وبگاه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، عامل توسعه شخصیت حقوقی و یا کنسرسیومی از شخصیتهای حقوقی است که توانایی مدیریت، بهره برداری و تکمیل یک زنجیره تولید مشخص شده یا یک فعالیت تعیین شده، که اجرای موفق آن نیازمند تجمیع مزیتهای فناورانه و مدیریتی است را داشته باشد.