رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: سقف کمک مالی به هر دانش آموز برای استفاده از خدمات توانبخشی ۵ میلیون تومان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما حمید طریفی حسینی گفت: مانند سال قبل ۱۳ میلیارد تومان بودجه برای خدمات توانبخشی و حمایتی دانش آموزان در نظر گرفته ایم که با توجه به محدودیت مالی و همچنین توزیع عادلانه منابع مالی، سقف کمک مالی برای استفاده هر دانش آموز استثنایی ۵ میلیون تومان است که برای ارائه خدماتی مانند عینک، ویلچر، سمعک، خدمات دندانپزشکی و اعمال جراحی در نظر گرفته خواهد شد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در ادامه گفت: به منظور تامین خدمات آموزشی و رفاهی به دانش آموزان استثنایی، تفاهمنامهای با سازمان بهزیستی منعقد کردیم تا بخشی از نیازهای این دانش آموزان از طریق سازمان بهزیستی مرتفع شود، بنابراین در حال حاضر ۵۲ خدمت توانبخشی به دانش آموزان استثنایی ارائه میشود.
طریفی حسینی درباره بیمه سلامت دانش آموزان نیز گفت: دانش آموزان دارای معلولیت برای دریافت کارت بیمه سلامت باید به سازمان بهزیستی استانها مراجعه کنند تا براساس نوع و میزان معلولیت بتوانند از خدمات این سازمان برخوردار شوند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی همچنین درباره سایر خدمات این سازمان گفت: در مدارس استثنایی اتاقهای مجهز کاردرمانی، گفتار درمانی و خدمات تخصصی توانبخشی ویژه دانش آموزان وجود دارد که به صورت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار دارند.
طریفی حسینی درباره سنجش دانش آموزان پیش از ورود به دبستان گفت: تابستان هر سال سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوورودان به صورت فراگیر و ملی و از طریق مراکز پیش دبستانی در سطح کشور انجام میشد که بناست امسال پس از اعلان عمومی، از اواخر آذر، این سنجش از طریق درگاه اینترنتی وزارت آموزش و پرورش و سازمان آموزش و پرورش استثنایی انجام شود. والدین میتوانند برای ثبت نام سنجش سلامت فرزندان ۴ تا ۵ ساله خود از اواخر آذر به این سامانهها رجوع کنند. هزینه ثبت نام ۶۰ هزار تومان است که از طریق درگاه الکترونیکی قابل پرداخت است. این ثبت نام برای دانش آموزان مرزی و مناطق محروم و عشایری رایگان است.
طریفی حسینی درباره نوبت دهی سنجش سلامت کودکان گفت: تا قبل از اعلان عمومی، والدین میتوانند مانند قبل با مراجعه حضوری به مراکز پیش دبستانی ثبت نام سنجش فرزندان خود را انجام دهند و پایگاههای سنجش سلامت از تابستان کماکان فعال هستند، اما پس از اعلان عمومی نوبت دهی فقط به صورت الکترونیکی انجام میشود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی نیز گفت: در کلان شهرهایی مانند تهران با همکاری شهرداری هیچ مشکلی در سرویس دهی دانش آموزان وجود ندارد و در بقیه شهرها انتظار کمک بیشتری از نهادها و شهرداریها برای سرویس دهی به این دانش آموزان داریم.
طریفی حسینی در ادامه گفت: با وجود این که سازمان آموزش و پرورش باید بیشتر به فکر تامین منابع مالی برای رفع مشکلات آموزشی و ارائه خدمات توانبخشی دانش آموزان استثنایی باشد، اما این سازمان ۲۵ میلیارد تومان در شهریور و قبل از شروع سال تحصیلی برای هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی به استانها کمک کرد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره تولید کتابهای درسی ویژه دانش آموزان استثنایی نیز گفت: از بابت تولید کتاب این دانش آموزان مشکلی وجود ندارد و اگر مشکلی موردی وجود داشته باشد درباره نحوه توزیع کتاب است. حدود ۱۰۲ عنوان کتاب درسی به صورت بریل چاپ شده و ۳۸ عنوان کتاب نیز با درشت نمایی طراحی و تولید شده و برای بیش از ۲ هزار دانش آموز نابینا، ۲۸ هزار جلد کتاب چاپ شده و در حال حاضر در حال چاپ کتاب برای سال تحصیلی آینده هستیم.