رئیس هیئت اندیشهورز بانوان قرآنی کشور گفت: مؤسسات قرآنی نمیتوانند نیازسنجی کنندو انجام این نیازسنجی باید به عهده شورای توسعه فرهنگ قرآنی باشد.
وی همچنین در پاسخ به اینکه نیازسنجی فعالیتهای قرآنی به عهده کدام نهاد است، گفت: شورای توسعه فرهنگ قرآنی باید این کار را انجام دهد و همچنین مسئولان و کمیسیونهای مربوطه در این رابطه گردهم آمده و نیازسنجی انجام دهند تا مشخص شود در هر منطقهای، چه رشتهای تراکم یا خلأ وجود دارد.
افتخاری با بیان اینکه عمده مؤسسات در کسب منابع و حمایتهایی که باید با توجه به افزایش اجارهها و هزینههای مختلف صورت بگیرد چالشهایی دارند، افزود: عمدتاً از مؤسسات قرآنی انتظار میرود که کلاسهای قرآن را به صورت رایگان یا با حداقل هزینه برگزار کنند لذا مشکل اداره مؤسسات با این وضعیت و بدون تزریق بودجه وجود دارد.
رئیس هیئت اندیشهورز بانوان قرآنی کشور با اشاره به بحث مالیات مؤسسات نیز تصریح کرد: مؤسساتی که حتی از جیب هزینه میکنند و گردش مالی آنچنانی ندارند، مجبور هستند با وقتگذاری زیاد و طی مراحل پیچیدهای که در بحث پرداخت مالیات وجود دارد اظهارنامههایی را پر کنند و اگر درست این کار انجام شود، نهایتاً از پرداخت مالیات معاف میشوند، اما برای این کار باید بسیار زحمت کشیده و هزینه کنند.
وی همچنین به چالش بیمه مؤسسات قرآنی نیز اشاره و اظهار کرد: این مسئله نیاز دارد که مجلس، دولت، تشکلهای قرآنی و حتی غیرتشکلها و نخبگان به صورت مستمر نسبت به آن توجه داشته باشند تا بتوانند بهترین راهکار را برای آن ارائه دهند.
افتخاری با اشاره به نقدهایی که بعضاً ممکن است از جامعه قرآنی انجام شود، گفت: گاهی یک نفر از جامعه قرآنی ممکن است نقدی از این جامعه داشته باشند که در این صورت ممکن است جامعه عموم مردم نتواند تحلیل درستی داشته باشد که آیا این انتقاد درست است یا خیر و ممکن است این مسئله به کل جامعه قرآنی تعمیم داده شود و همه این قشر زیر سؤال برد در حالی که در همه اقشار یکسری مسائل وجود دارد و نیاز است نشستهای همبستگی برای رفع مشکلات و ایرادات برگزار شود.