رئییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: دو سال است که شخصا انعقاد قرارداد بین بیمه های تکمیلی و بیمارستان های دانشگاهی را پی گیری می کنم اما نتیجه ای به دست نیامده است.
حسن ابوالقاسمی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر با بیان اینکه بارها با رییس بیمه مرکزی و روسای بیمه ها جلسه داشتم و تفاهم نامه های خوبی هم امضا کرده اند، گفت: با وجود آن که بخش های جدید و مجهز بسیاری در بیمارستان های دانشگاهی راه اندازی شده است و مثلا در دانشگاه شهید بهشتی در هر بیمارستان دستکم دو بخش با فضای فیزیکی مناسب و تجهیزات بخش خصوصی ایجاد کرده ایم اما هنوز بیمه های تجاری بیمارستان های دانشگاه را باور ندارند.
وی افزود: بسیاری از پزشکانی که در بخش های خصوصی کار می کنند، استادان دانشگاه های علوم پزشکی هستند که در بیمارستان های دانشگاهی نیز خدمت می کنند و ارتقای هتلینگ نیز به درخواست بیمه ها در بیشتر بیمارستان های دانشگاهی انجام شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت : در حال حاضر80 درصد مردم از بیمارستان های دولتی و دانشگاهی خدمت می گیرند و لازم است بیمه های تجاری نیز مردم را به استفاده از این امکانات مناسب و ارزانتر ترغیب کنند.
مراکز درمانی دانشگاه ایران هنوز زیر نظر دانشگاه شهید بهشتی است
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه گفت: با وجود آنکه دانشگاه علوم پزشکی ایران امسال دانشجو گرفته است اما مراکز بهداشتی و درمانی این دانشگاه هنوز مستقل نشده اند.
ابوالقاسمی افزود: منتظر حکم نهایی دیوان عدالت اداری درباره انتزاع دانشگاه علوم پزشکی ایران از دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی هستیم تا مراکز درمانی این دانشگاه نیز که اکنون به صورت مشترک کار می کند، استقلال کامل خود را بدست آورد.
وی گفت: به علاوه لازمه استقلال مراکز درمانی دانشگاه ایران، تامین بودجه برای پرداخت حقوق کارکنان بیمارستان های این دانشگاه است که منتظریم این شرایط برای جدا شدن کامل دانشگاه ایران از شهید بهشتی فراهم شود.
ابوالقاسمی یادآور شد: در حال حاضر جمعیت تحت پوشش مراکز و بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حدود ده میلیون نفر از جمعیت تهران است که در صورت انتزاع کامل دانشگاه ایران، چهار میلیون نفر آن تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران قرار می گیرند ضمن اینکه نظارت بر همه بیمارستان های خصوصی تهران نیز که در حال حاضر بر عهده دانشگاه شهید بهشتی است، بین این دو دانشگاه تقسیم می شود.
کمبود 3000 پرستار در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با بیان این که دانش آموختگان پرستاری این دانشگاه کفاف کمبود پرستاران بیمارستان های آن را نمی دهد؛ گفت: این دانشگاه3000پرستار کم دارد.
دکتر حسن ابوالقاسمی افزود: این کمبود در نیروی انسانی پرستاری در همه کشور مشهود است به طوری که نیاز هر سال کشور15هزار پرستار جدید است اما سالانه در کشور، پنج تا6000پرستار، دانش آموخته می شوند.
وی گفت: برای برطرف کردن این مشکل از یک سال پیش تصمیم گرفتیم دانشکده های کوچک پرستاری در کنار مراکز درمانی بزرگ دانشگاه مستقر کنیم تا دانشجویان پرستاری همزمان هم کار درمانی انجام دهند و هم درس بخوانند.
دکتر ابوالقاسمی گفت: با این هدف، جلساتی با مسئولان دانشکده پرستاری برگزار شد و حتی چند مورد کلنگ زنی هم در کنار بیمارستان ها صورت گرفت اما به علت کمبود اعتبارات، اجرای این برنامه نیمه کاره مانده است.
وی با بیان این که خیران نیز می توانند در راه اندازی دانشکده های پرستاری شرکت کنند اضافه کرد: برای جبران کمبود نیروی پرستار در کشور با وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری نیز هماهنگی هایی صورت گرفته است اما همچنان منتظر تامین اعتبارات آن هستیم.
دکتر ابوالقاسمی در باره این که برخی از پرستاران کشور جذب کشورهای دیگر از جمله عراق و ترکیه می شوند گفت: ما نمی توانیم جلوی مهاجرت دانش آموختگان را بگیریم اما باید کاری کنیم که نیاز خودمان را برطرف سازیم.