در حوزه علمیه نمازی خوی بیش از یکهزار نسخه خطی نگهداری می شود که میتوانند منابع بسیار ارزشمند برای تحقیقات و پژوهش در عرصه مختلف علمی باشند.
به گزارش خبرگزای صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، این نسخ های خطی بعنوان میراث ارزشمند مکتوب در گنجینه مدرسه نمازی
حجت الاسلام علی صدرایی خویی نسخه نویس و نسخه پژوه برجسته کشورمان در کفتگو با خبرگزاری صدا وسیما گفت : در این گنجینه 1 هزار و 100 نسخه خطی نگهداری می شود که نسخه ها عمدتاً در زمینه های فلسفه، فقه، اصول و ادبیات هستند.
وی افزود : مخزن نسخ خطی مدرسه نمازی خوی، تنها مخزن نسخ خطی در آذربایجان غربی است که تاکنون 780 نسخه خطی آن را فهرست نویسی و معرفی کرده و بزودی فهرست نویسی سایر نسخ خطی این مجموعه نیز آغاز می شود.
این نسخه پژوه برجسته کشور گنجینه نسخ خطی مدرسه نمازی خوی را یکی از گنجینه های نفیس و غنی ایران اعلام کرد و افزود : در این مخزن آثار مکتوب بسیار ارزشمند در رشته های مختلف علوم وجود دارد که برای صاحبان اندیشه و پژوهش از جایگاه والایی برخوردار هستند.
وی دو نسخه شفای بوعلی سینا و3 نسخه شرح نهج البلاغه رادو اثر مکتوب بسیارارزشمند و کهن موجود در این مخزن اعلام کرد .
صدرایی تصریح کرد : وجود دستخط میرزا ابراهیم شهید خویی در شرح نهج البلاغه از نوادر مکتوب حوزه نهج البلاغه پژوهشی است که وجود آن در این مخزن اعتبار و جایگاه نسخ خطی آنرا در زمینه پژوهش های مربوط به نهج البلاغه بسیارغنی تر ساخته است
وی شرایط حفظ فیزیکی این آثار خطی را مطلوب دانست و افزود : این آثار برای حفظ معنوی نیاز به معرفی بیشتر به نسل جوان و محققان دارند
حجت الاسلام صدرایی خویی تاکید کرد : ایجاد بستر مطالعه در این مخزن برای گروهها و علاقه مندان حوزه فرهنگی میتواند در جامعه نشاط علمی و فرهنگی ایجاد کند و بخش اعظمی از نیازهای تحقیقاتی حوزه علمی را برطرف سازد.
حجت اسلام قاسم خانی امام جمعه خوی هم نسخ خطی را میراث ارزشمند مکتوب و چراغ راه آیندگان دانست و گفت : امروز مهمترین وظیفه ما جریان سازی برای اهدای نسخ خطی به مراکز علمی و ایجاد بستر مطالعه این نسخ در جهت رفع نیاز های علمی بویژه در حوزه های علمیه است .
در کتابخانه مدرسه نمازی خوی علاوه بر نسخ خطی 1هزار 500 جلد کتاب نفیس چاپ سنگی مربوط به دوره های مختلف تاریخی نیز نگهداری می شود.