موفقیت محققان پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی در تولید کیت «تشخیص نیاز به شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان سینه»، امکان پیش بینی خطر عود زودهنگام و دیرهنگام بیماری در هر بیمار و تشخیص لزوم یا عدم لزوم استفاده از شیمی درمانی را در فرد فراهم کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی امروز در هفته پژوهش در نشستی گفت: یکی از بحثهای مهم در درمان سرطان، شیمی درمانی است که عوارض خاص جسمی و حتی غیرجسمی در بیماران به دنبال دارد در حالی که بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان ، نیازی به شیمی درمانی ندارند.
دکتر رامین صرامی فروشانی افزود : کیتهایی برای تشخیص نیاز به شیمی درمانی در دنیا ساخته شده که در انحصار چند شرکت مستقر در آمریکای شمالی است و هزینه بررسی هر نمونه با این کیتها ، حدود چهار تا پنج هزار دلار است.
وی گفت : بیماران ایرانی صرف نظر از هزینه زیاد آزمایش با مشکلات و هزینههای ارسال زمانبر نمونه به خارج هم مواجه هستند که با توجه به اهمیت زمان در روند درمان بیماران مبتلا به سرطان، محدودیتی بسیار جدی برای استفاده از این خدمت مهم تشخیصی دارند.
رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی افزود : محققان پژوهشکده سرطان معتمد موفق شدند مشابه این کیتها را با قابلیتهای مشابه و حتی برتر از نمونه خارجی تولید کنند که در مرحله کسب مجوز از اداره تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت است.
دکتر صرامی فروشان گفت : با توجه به اهمیت فوق العاده بالای دسترسی بیماران ایرانی به این فناوری، تا زمان صدور مجوز و تعرفه گذاری برای این کیتها، این خدمت در قالب یک فرآیند پژوهشی در اختیار بیمارانی که از سوی پزشک متخصص سرطان ارجاع شده باشند، قرار میگیرد.
رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی افزود : علاقمندان برای هماهنگی انجام تست و کسب اطلاع بیشتر میتوانند در روزها و ساعات اداری با همکاران گروه ژنتیک پژوهشکده تماس بگیرند.
در ادامه این نشست از کیت ۱۲ ژنی «تشخیص نیاز به شیمی درمانی بیماران سرطان سینه» (کیت تشخیصی اندوپردیکت) به عنوان یکی از دستاوردهای پژوهشکده معتمد سرطان جهاد دانشگاهی رونمایی شد.