رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر این سوال مطرح شود که در سطح کلان بودجه و برنامه هفتم، کدام قشر مخاطب اصلی است؟ من فکر میکنم باید بگوییم مخاطب اصلی خانواده است.
رئیس قوه مقننه کشورمان ادامه داد:، اما اگر به چند نکته توجه نکنیم، ممکن است نتوانیم در زمان مقرر به راحتی عقب ماندگی را جبران کنیم، ما نیازمند تلاش مضاعف هستیم، بنابراین وزرا به ویژه آقای حسینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور باید توجه کنند که از آیین نامهها و مقررههایی که باید تدوین میشد، بیش از یک سال گذشته است، اما بخشی از آیین نامهها هنوز تکمیل نشده اند؛ قانون دارای ۲۶ آیین نامه است و ۱۵ آیین نامه تصویب شده و ۱۱ آیین نامه باقی مانده و این عقب ماندگی محل اشکال است.
وی افزود: همانطور که نمایندگان اشاره کردند در بند (ب) تبصره ۱۷ بودجه ردیفی با اعتبار حدود ۱۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شده، اما تاکنون محقق نشده و این موضوع زیبنده نیست و باید در اولویت کار قرار میگرفت و مسئولان مربوط باید به این موضوع توجه داشته باشند.
دکتر قالیباف یادآور شد: قانون جوانی جمعیت چند بخش دارد؛ بخش ستادی که برخی از نمونههای آن را اشاره کردم، بخشهای پژوهشی، آموزشی و تبلیغی و بخشی نیز در حوزه مسائل بهداشتی، پزشکی و سلامت و همچنین بخشی در حوزه تشویقی و حمایتی است. این موارد شاخصهایی هستند که در رسیدگیها و پیگیریها و نظارتهای بعدی باید مدنظر قرار گیرند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تاکنون اقدامات خوبی انجام شده، اما، چون در آغاز اجرای قانون قرار داریم، همانطور که رئیس کمیسیون فرهنگی اشاره کردند، هنوز آثار اجرای قانون به کف جامعه نرسیده و شاید بگوییم، چون اول کار است، امری طبیعی است، اما در ۶ ماهه بعدی که طبق قانون هر ۶ ما یکبار باید گزارش ستاد ملی جمعیت به مجلس ارائه شود، ما مصمم هستیم که این گزارش را در صحن قرائت کنیم، زیرا این موضوع از موضوعات اولویت دار است و ۶ ماه آینده باید اثر این قانون را در جامعه داشته باشیم و میطلبد وزیر کشور دقت داشته باشد که پایش نرخ هر سال برعهده این وزارتخانه بوده که باید این گزارش به ما ارائه شود.
وی اظهار کرد: به دلیل اینکه اجرای قانون مربوط به همه جغرافیای کشور است، بنابراین در مورد آن تقسیم کار ملی و استانی ضروری است و همانطور که نمایندگان اشاره کردند دغدغههای امروز استانداران مسئله جمعیت نیست و میطلبد که وزیر کشور به این موضوع توجه داشته باشد.
دکتر قالیباف یادآور شد: برخی از موضوعات زیرساختی چندین کار و مشکل را با هم حل میکند، به عنوان مثال بحث مربوط به مسکن به ویژه در حوزه دانشجویان متأهل که در این بخش هم مشکل این قشر حل میشود، هم به قانون مذکور توجه میشود و میطلبد وزارت راه و شهرسازی در اعتبارات، این موضوع را در اولویت زیرساختها قرار دهد و درخواست دارم که آقای فروتن دبیر ستاد ملی جمعیت و تمام مجموعه ها، مبنای هوشمندسازی را در فعالیتهای مربوط به حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مدنظر قرار دهند و اگر این کار را دنبال نکنیم به طور حتم در شفاف سازی، مردمی سازی و کارآمدسازی این موضوع موفق نخواهیم بود.
رئیس قوه مقننه کشورمان گفت: میطلبد دولت که اکنون مشغول تنظیم بودجه سال ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه است، این مورد را مورد توجه قرار دهد، همانطور که یکی از سیاستهای اصلی ما، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است و در مجلس هم صحبت خواهیم کرد، حال اگر این سوال مطرح شود که در کلان بودجه و برنامه هفتم توسعه، مخاطب اصلی شما کجاست؟ کدام قشر مخاطب اصلی است؟ من فکر میکنم ما باید بگوییم مخاطب اصلی ما خانواده است و اگر همه موضوعاتمان از جمله موضوعات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، رفاهی، معیشتی و اشتغال معطوف به خانواده باشد، همه اینها را تحت پوشش قرار میدهد، لذا این نگاه در حوزه کلان برنامه هفتم میتواند در ابعاد مختلف موفقیت آمیز باشد و امید مردم هم در این است که مجلس و دولت به این موضوع توجه کنند.
وی بیان کرد: از حضور وزرای بهداشت و کشور و همچنین فروتن دبیر ستاد ملی جمعیت و همه عزیزانی که در این نشست حضور داشتند، تشکر میکنم.
خصوصی سازی کشور را به پرتگاه رهنمون شده است .