مرحله نیمه نهایی بیست و دومین دوره جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ فردا شب آغاز میشود.
سه شنبه ۲۲ آذر:
آرژانتین - کرواسی (ساعت ۲۲:۳۰ - استادیوم آیکونیک در لوسائیل - داور: دانیله اورساتو از ایتالیا)
چهارشنبه ۲۳ آذر:
فرانسه - مغرب (ساعت ۲۲:۳۰ - ورزشگاه البیت در الخور)
در این دوره از رقابتها تیم ایران در دور گروهی و در گروه دو، ۲ - ۶ از تیم انگلیس و ۰ - ۱ از تیم آمریکا شکست خورد و با ۲ گل تیم ولز را شکست داد و با ۳ امتیاز در رده سوم جای گرفت.
در این دوره از مسابقات ۳۲ تیم حضور دارند و این اولین دوره جام جهانی است که یک کشور عربی میزبان آن شده و دومین بار است که مسابقات در قاره آسیا برگزار میشود. این دوره برای آخرین بار با حضور ۳۲ تیم برگزار خواهد شد و قرار است از سال ۲۰۲۶ تعداد تیمها به ۴۸ تیم افزایش یابد. همچنین به علت گرمای طاقت فرسای تابستان در قطر زمان برگزاری مسابقات به پاییز موکول شد و اولین بار خواهد بود که جام جهانی در بهار یا تابستان برگزار نمیشود. زمان برگزاری جام جهانی به ۲۹ روز کاهش یافته است و و دیدار فینال یکشنبه ۲۷ آذر برگزار خواهد شد.
قطر در رقابت با استرالیا، ژاپن، کره جنوبی و آمریکا میزبانی را کسب کرد که البته انتخاب قطر جنجال فراوانی در مورد سلامت رای گیری در دوران سپ بلاتر رئیس سابق فیفا به همراه داشت. چالش دیگر این دوره کنار گذاشته شدن تیم روسیه از دور پلی آف قاره اروپا به علت بحران اوکراین است. در این دوره تیم فرانسه مدافع عنوان قهرمانی است. تیم قطر - قهرمان آسیا – برای اولین بار حضور در این رقابتها را تجربه میکند.
مسابقات در ۸ استادیوم در شهرهای دوحه، لوسائیل، الخور، الریان و الوکره برگزار شد. در این دوره ۳۲ تیم حاضر در ۸ گروه ۴ تیمی قرار گرفتند و از هر گروه دو تیم به دور یک هشتم نهایی صعود کردند. در گروههای مختلف تیمهای یک قاره - به جز اروپا - در یک گروه قرار نگرفتند و حداکثر دو تیم از اروپا هم گروه شدند.
در دوره قبل در سال ۲۰۱۸ تیمهای فرانسه، کرواسی و بلژیک اول تا سوم شدند.
در این دوره تیم ایران برای ششمین بار در جام جهانی حضور یافته است. تیم ایران قبلا در جام جهانی ۱۹۷۸ در رده ۱۴، ۱۹۹۸ در رده ۲۰، ۲۰۰۶ در رده ۲۵، در جام جهانی ۲۰۱۴ در رده ۲۸ و در جام جهانی ۲۰۱۸ در رده ۱۸ قرار گرفته است و هرگز نتوانسته از دور گروهی پا فراتر بگذارد. حاصل کار ایران در ۶ دوره حضور، شرکت در ۱۸ دیدار، کسب ۳ پیروزی، ۴ تساوی و ۱۱ باخت است. در این بازیها تیم ایران ۱۳ گل به ثمر رسانده و ۳۱ گل دریافت کرده است. گلزنان ایران مهدی طارمی (۲ گل)، ایرج دانایی فرد، حسن روشن، حمید استیلی، مهدی مهدوی کیا، یحیی گل محمدی، سهراب بختیاری زاده، رضا قوچان نژاد، عزیز بوهدوز از مغرب، کریم انصاری فرد، روزبه چشمی و رامین رضائیان هستند.
در این دوره همچنین علیرضا فغانی برای سومین بار پس از سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ در جام جهانی شرکت کرد. فغانی در این دوره دیدار تیمهای برزیل با صربستان را از گروه ۷ و پرتغال با اروگوئه را از گروه ۸ قضاوت کرد.
در تاریخ جام جهانی تیم برزیل با ۵ قهرمانی، ۲ نایب قهرمانی و سومی رکورددار است و تیمهای آلمان با ۴ قهرمانی، نایب قهرمانی و سومی در رده دوم و ایتالیا با ۴ قهرمانی، ۲ نایب قهرمانی و یک سومی در رده سوم قرار دارد. تیم آرژانتین با ۲ قهرمانی و ۳ نایب قهرمانی در رده چهارم و اروگوئه با ۲ قهرمانی در رده پنجم هستند. تیمهای فرانسه (۲ بار قهرمان، یک بار نایب قهرمان و ۲ بار سوم)، انگلیس و اسپانیا (یک قهرمانی) در ردههای ششم تا هشتم هستند. فقط همین ۸ کشور تا کنون موفق به فتح جام جهانی فوتبال شده اند.
دوره آتی جام جهانی در سال ۲۰۲۶ - به میزبانی مشترک آمریکا، کانادا و مکزیک - برگزار خواهد شد.