هشتاد و هفتمین دوره رقابتهای وزنه برداری مردان و سی امین دوره رقابتهای وزنه برداری قهرمانی زنان جهان ۲۰۲۲ امروز در بوگوتای کلمبیا ادامه یافت.
نتایج اوزان برگزار شده به این شرح است:
مردان:
۸۱ کیلوگرم:
۱- لی دا یین از چین ۱۷۱ کیلوگرم در یک ضرب / ۲۰۱ کیلوگرم در دو ضرب و مجموع ۳۷۲ کیلوگرم
۲- رجب بی رجب اف از ترکمنستان ۱۶۴ / ۲۰۲ / ۳۶۶ کیلوگرم
۳- کیم وو جای از کره جنوبی ۱۶۲ / ۱۹۵ / ۳۵۷ کیلوگرم
در حرکت یک ضرب این دسته میر مصطفی جوادی ابتدا وزنه ۱۵۵ کیلوگرمی را بالای سر برد و سپس دو بار در سد وزنههای ۱۶۱ و ۱۶۲ کیلویی متوقف شد و در رده هشتم قرار گرفت. در حرکت دو ضرب رجب اف از ترکمنستان اول شد و دا یین از چین دوم و آندرس کایسدو از کلمبیا با ۱۹۷ کیلوگرم سوم شدند. جوادی ۳ بار در سد وزنههای ۱۹۶، ۱۹۷ و ۱۹۸ کیلوگرم ناکام ماند و نتوانست در رده بندی دو ضرب و مجموع جای بگیرد.
۸۹ کیلوگرم:
۱- کیدوما وایه نیار از ونزوئلا ۱۷۵ کیلوگرم در یک ضرب / ۲۱۰ کیلوگرم در دو ضرب و مجموع ۳۸۵ کیلوگرم
۲- برایان رودایگاس از کلمبیا ۱۷۰ / ۲۱۱ / ۳۸۱ کیلوگرم
۳- لیو هوآن هوآ از چین ۱۶۶ / ۲۱۵ / ۳۸۱ کیلوگرم
در حرکت یک ضرب این دسته وایه نیار ونزوئلایی اول شد و کیانوش رستمی از ایران با ۱۷۴ کیلوگرم در رده دوم قرار گرفت و رودایگاس نیز سوم شد. رستمی در این حرکت پس از بلند کردن وزنه ۱۷۰ کیلویی، در دو تلاش وزنه ۱۷۴ کیلوگرمی را بالای سر برد.
در حرکت دو ضرب کارلوس نسار از بلغارستان با ۲۲۰ کیلوگرم به مقام قهرمانی رسید و هوآن هوآ دوم شد و رودایگاس در رده سوم قرار گرفت. کیانوش رستمی ابتدا وزنه ۲۰۶ کیلوگرمی را بالای سر برد، اما دو بار در سد وزنه ۲۱۲ کیلوگرمی متوقف شد و در رده چهارم قرار گرفت.
بدین ترتیب رستمی در مجموع با ۳۸۰ کیلوگرم چهارم شد.
پیش از این در دسته ۶۷ کیلوگرم حافظ قشقایی در مجموع شانزدهم شد.
زنان:
۷۱- کیلوگرم:
الهه رزاقی بامداد امروز در گروه سه این دسته فردا و در حرکت یک ضرب پس از بلند کردن وزنه ۸۷ کیلویی در دو تلاش، در سد وزنه ۹۱ کیلویی متوقف شد و در رده نهم قرار گرفت. رزاقی در حرکت دو ضرب ۲ بار در سد وزنه ۱۱۱ و یک بار در سد وزنه ۱۱۳ کیلویی ناکام ماند و بدین ترتیب نتوانست در رده بندی دو ضرب و مجموع قرار بگیرد.
رده بندی مدالی پایان روز ششم (مجموع مردان و زنان):
۱- چین ۱۳ طلا، ۴ نقره، ۵ برنز
۲- تایلند ۵ طلا، ۶ نقره، ۴ برنز
۳- کلمبیا ۳ طلا، ۵ نقره، ۱۱ برنز
۴- اندونزی ۳ طلا، ۴ نقره، ۱ برنز
۵- فیلیپین ۳ طلا
۶- ونزوئلا ۲ طلا
۷- ترکمنستان ۱ طلا، ۲ نقره
۸- ویتنام ۱ طلا، ۱ نقره، ۱ برنز
۹- بلغارستان ۱ طلا، ۱ نقره
۱۰- ترکیه ۱ طلا
...
۱۷ - ایران ۱ نقره
تاکنون ۲۱ کشور مدال کسب کردند.
در تاریخ وزنه برداری قهرمانی جهان و در رده بندی مدالی مجموع مردان، روسیه با احتساب مدالهای شوروی سابق با ۱۷۲ مدال طلا، ۱۱۶ نقره و ۵۴ برنز همچنان در صدر است. تیمهای بلغارستان با ۷۵ طلا، ۶۲ نقره و ۴۳ برنز در رده دوم و چین با ۴۸ طلا، ۴۲ نقره و ۲۹ برنز در رده سوم قرار دارند. تیم ایران نیز با ۲۴ طلا ۱۴ نقره و ۲۸ برنز در رده هفتم قرار گرفت.
در رده بندی انفرادی واسیلی آلکسیف اسطوره فقید وزنه برداری شوروی سابق، با ۸ طلا رکورددار است و یوریک واردانیان از شوروی سابق و نعیم سلیمانوف (سلیمان اوغلو) از بلغارستان / ترکیه با ۷ طلا و یک نقره دوم مشترک هستند. از ایران محمد نصیری با ۵ طلا، یک نقره و ۳ برنز رده چهاردهم را در اختیار دارد.
در رده بندی مدالی مجموع زنان، تیم چین با ۱۳۸ طلا، ۴۶ نقره و ۱۴ برنز در صدر است و روسیه با احتساب نتایج شوروی سابق با ۱۸ طلا ۲۲ نقره و ۱۴ برنز دوم و تایوان (چین تایپه) با ۱۵ طلا ۲۰ نقره و ۲۲ برنز سوم هستند.
در رده بندی انفرادی زنان تاتیانا کاشیرینا از روسیه بیا ۵ طلا و ۳ نقره رکورددار است و کو سینگ، چون از تایوان با ۵ طلا و یک برنز دوم و دنگ وی از چین با ۵ طلا سوم هستند.
تیم ایران در بخش مردان در سال ۲۰۱۷ در آناهایم آمریکا نخستین بار قهرمان جهان شد.
دوره آتی این رقابتها در سال ۲۰۲۳ در ریاض عربستان برگزار خواهد شد.