نخستین دوره جوجه ریزی مرغ آرین بر اساس موافقت نامه دانشگاه شهرکرد و ستاد توسعه زیست فنآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور در پژوهشکده پرندگان پایان یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری؛رییس پژوهشکده پرندگان دانشگاه شهرکرد گفت: مراحل اجرای این طرح با توجه به ظرفیتهای موجود در دانشگاه شهرکرد اعم از مجموعه پژوهشکده، اعضای پژوهشی و شرایط جغرافیای منطقه با هدف بهبود ژنتیکی مرغ گوشتی برنامه ریزی شد.
بهنام احمدی پور افزود: با آغاز این طرح از آبان ماه، مراحل پرورش بر اساس شیوه نامه استاندارد با رعایت شرایط تغذیه و محیطی (دما، رطوبت، و...)، انجام اقدمات دامپزشکی ، بررسی مشکلات و تعیین تلفات هر قطعه بر اساس پلاک بصورت دقیق انجام گرفت.
وی گفت: در پایان دوره با حضور تیمهای پژوهشی مرتبط از موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، نماینده ستاد زیست فناوری، اعضای پژوهشی مرتبط از دانشگاه شهرکرد (گروه علوم دامی و دامپزشکی) وتعدادی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، جوجهها به صورت انفرادی رکورد برداری شد.
رییس پژوهشکده پرندگان دانشگاه شهرکرد گفت: دستیابی به منابع بهتر و رسیدن به اهداف مورد نظر بر اساس تفاهم نامه برنامه تحقیقاتی برای مرغ آرین در دانشگاه شهرکرد ۵ سال است.
مرغ لاین به جمعیتی از مرغها اطلاق میشود که ۱۰۰ درصد خالص بوده و توانایی انتقال تمامی صفات و خصوصیات ژنتیکی خود به نسلهای بعدی را دارند. تولید مرغ لاین از پیشرفتهترین تکنولوژیها در صنعت طیور به شمار میآید که مرغهای اجداد، مرغهای مادر و مرغهای گوشتی و یا تخمگذار از آن مشتق میشود.
ایران از اویل دهه ۶۰ پس از کشورهایی نظیر آمریکا، انگلیس، برزیل، هلند، هند، آلمان و فرانسه توانست به تولید مرغ لاین تحت عنوان «آرین» دست یابد.