در یکصد و سیزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران، اعضای شورا درخصوص لزوم پاسخگویی نهادهای مسئول در خصوص آلودگی هوا، ضرورت توجه به مکان رویدادها در پایتخت، وظیفه دولت در تکمیل خط متروی پرند و توجه به اراضی ذخیره توسعه شهری تهران سخن گفتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و سیزدهمین جلسه شورا با بیان اینکه جلسات مرتبط با آلودگی هوا خروجی مناسبی ندارد، اظهار کرد: شاید شهرداری از بین ۲۳ نهاد نهاد یازدهم یا دوازدهم باشد، اما نهادهای متولی هیچ گونه گزارشی در این خصوص ارائه نمیدهند.
وی با بیان اینکه باید نمایندههای ۱۰ دستگاه اصلی در شورا حضور پیدا کنند و گزارش ارائه دهند تا مردم بدانند چرا مشکل آلودگی هوا برطرف میشود، خاطرنشان کرد: بنده دغدغهای در این زمینه نمیبینم و امیدواریم قدمی در این خصوص برداشته شود.
پیرهادی با تأکید بر اهمیت به کوهنوردی در شهرداری، یادآور شد: تهران ظرفیت ویژهای در این زمینه دارد و از شهرداری تهران درخواست میکنم توجه ویژه به این موضوع داشته باشد. توجه بیشتر به ایمنی و امداد و نجات نیز مورد اهمیت است؛ از تلاش آتش نشانان در این خصوص تقدیر میکنم، اما آنچه مهم است تأمین تجهیزات امداد و نجات در کوهستان است. همچنین آموزشهای زیست محیطی و ورزشی به شهروندان برای توجه به این ظرفیت خدادادی مورد اهمیت است.
تقدیر از شهرداری منطقه ۱۲
سید احمد علوی رئیس کمیته گردشگری شورا نیز با بیان اینکه اقدام خوبی در میدان امام (ره) از سوی شهرداری منطقه ۱۲ برای ساماندهی وضعیت ترافیک انجام شد که قابل تقدیر است، اظهار کرد: اصلاح صورت گرفته در میدان امام از سوی مردم نیز مورد استقبال قرار گرفته و جای تشکر دارد.
وی تاکید کرد: اگر اطلاعات مناسب در خصوص رویدادهای گذشته به جوانان ارائه شود اقدامی ارزشمند است، به عنوان مثال در میدان امام میتوانیم موضوع مکان رویداد را مورد توجه قرار دهیم.
در ادامه ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با تأکید بر ابلاغ و اجرای بخشی از دستورالعمل تبدیل وضعیت کلیه ایثارگران شهرداری گفت: این دستورالعمل در سازمانها و شرکتها اجرا نشده و یادآوری میکنم که شهرداری در این زمینه اقدام کند. این تبدیل وضعیت، شیرینی بسته خرسندساز را مضاعف میکند.
وی ادامه داد: یک سال قبل با صداقت در ابلاغ دستورالعمل اقدام شد، اما هنوز در مرحله اجرا نواقصی دارد که اگر مورد توجه قرار بگیرد، شیرینی کار شهرداری برای کارکنان لمس خواهد شد.
در مورد مترو پرند شهرداری تهران تنها مجری طرح است
سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورا با اشاره به قول بهره بردار در حضور رئیس جمهور مبنی بر بهره برداری از مترو پرند تا خردادماه، خاطرنشان کرد: فاصله بین ایستگاه پرند تا شهر آفتاب ۳۵ دقیقه است و این خط سه واگن دارد که با احتساب زمان رفت و برگشت قطار ۷۵ دقیقه زمان بر است؛ لذا باید خط دوم در نظر گرفته میشد و این خط به هشت قطار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه ۹۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای این خط پیش بینی شده بود، یادآور شد: قرار بود ۲۱۰ میلیارد تومان آن به صورت نقد پرداخت شود که البته انجام نشد. ۱۱۷ میلیارد تومان نیز به صورت غیرنقد از طریق واگذاری ملک برای تأمین تجهیزات پیش بینی شده بود.
آقامیری تأکید کرد: شهرداری تهران تنها مجری این طرح است و اگر خرداد ماه طرح تحویل داده نشود باری روی دوش شهرداری نیست و دولت باید هزینه هر دو خط را تأمین کند. تقاضای من این است که شهرداری از قول رئیس جمهور استفاده کرده و در سویی دیگر تأمین ۶۳۰ واگن را تسریع کند و بتواند هشت قطار این خط را در اختیار قرار دهد تا قولی که سالها به مردم پرند داده شده، عملیاتی شود.
زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورا نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اهمیت و ضرورت اراضی ذخیره توسعه نوسازی شهری، گفت: این اراضی بیش از یک هکتار وسعت دارند. از شهرداری تهران تقاضا دارم در بررسی نظرات کارشناسی و ضرورت اتخاذ راهکارهایی برای استفاده از این اراضی، دستورالعملهای حق انتقال و توسعه و ارسال لایحه آن به شورا را تدوین کند.