معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، گفت: راهبردهای این معاونت در دهه دوم فعالیت خود، راهاندازی شبکه راهبردی ساخت تجهیزات و شبکه راهبردی اقلام به شکل جدی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، روح الله دهقانی فیروزآبادی امروز (شنبه) در آیین افتتاح بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار، دهمین نمایشگاه ایرانساخت و چهارمین نمایشگاه تستا در محل نمایشگاه بین المللی اظهار داشت: حضور ۳۰۰ شرکت با ۱۰ هزار محصول در دهمین نمایشگاه ایرانساخت نشان میدهد کشور به بلوغ خوبی در فناوری رسیده است.
وی در این مراسم با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس جهاد دانشگاهی تجهیزات آزمایشگاهی را سطح بالاتری از فناوری دانست و افزود: اینکه از ۱۲ کشور دنیا برای بازدید از این نمایشگاه مهمان داریم، نشان میدهد کشور به اقتدار رسیده است.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به محدودیتهای کشور در تامین تجهیزات گفت: با وجود محدویت ها، گزارشها نشان میدهد تعداد تجهیزات آزمایشگاهی ما در بعضی حوزهها بیشتر از برخی کشورهاست و باید دو راهبرد جدی را دنبال کنیم. راهبرد اول صادرات است و معاونت علمی برنامه جدی برای صادرات دارد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری افزود: توسعه بازار صادراتی برای تجهیزات و مواد آزمایشگاهی کشور برنامه جدی است و معاونت علمی میتواند برای سال جاری ۱۰۰ میلیارد تومان از تسهیلات بانک مهر اقتصاد برای برنامه ریزی پلتفرمهای صادرات سرمایه گذاری کند.
وی ادامه داد: شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناوری که توان و تولید تجهیزاد آزمایشگاهی را دارند، باید وارد عرصه نوسازی و بازسازی تجهیزات آزمایشگاهی در کشور و منطقه شوند.
فیروزآبادی تصریح کرد: دانش تولید تجهیزات آزمایشگاهی در کشور امروز به اندازهای است که به صنعت بین المللی تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی و همچنین حوزه صنعت، معدن و انرژی وارد شویم.
معاون رئیس جمهور یادآور شد: اگر در کشور بخواهیم تولید ارزان و باکیفیت داشته باشیم، باید وارد صنعت معدن و انرژی شویم، ماشین سازی و اتوماسیون به عنوان صنعت مادر باید مورد توجه قرار گیرد.
فیروزآبادی گفت: در دهه دوم فعالیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت از این صنایع رویکرد معاونت خواهد بود تا بتوانیم وارد صنعت ماشین سازی مدرن و روز شویم.
فیروزآبادی تصریح کرد: شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی، راهبرد جدی برای کاهش هزینههای آزمایشگاهی تحقیقات است و باید یاد بگیریم ماشین و تجهیزاتی را اگر ۲۰ ساعت در روز کار نکند، نخریم. در این کشور لبریز از دستگاههایی هستیم که در روز ۲ ساعت کار میکنند، در حالی که باید ۲۰ ساعت کار کنند.
وی از همه دعوت کرد در حوزه تشکیل شبکه ملی ساخت همکاری کنند و تاکید کرد: کشور پُر از تجهیزات ساخت ایران است که باید به یک شبکه تبدیل شوند، باید یک سکوی (پلتفرم) فناورانه برای کمک به ساخت ارزان و باکیفیت طراحی شود و معاونت علمی از این امر حمایت میکند.
فیروزآبادی ادامه داد: مساله آخر شبکه ملی راهبردی تامین است. امروز ۸ هزار شرکت دانش بنیان و واحدهای فناور و ... برای تامین اقلام خود مسیرهای بازرگانی مختلفی را طی میکنند، این مسیرها باید به شبکه تبدیل شود تا همه زودتر، سریعتر و ارزانتر به اقلام مد نظر برسند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: توسعه شبکه آزمایشگاهی تجهیزات ساخت داخل، ارتقای توان شرکتها و واحدهای فناور به حوزه ماشین سازی و اتوماسیون، راه اندازی شبکه راهبردی ساخت و شبکه راهبردی اقلام برنامه جدی معاونت علمی در دهه دوم فعالیت خود است. هفته پژوهش و فناوری از سال ٧٩ مرتب برگزار شده، البته تا سال ٨۴ اسمش هفته پژوهش بوده و بعد تغییر کرده است.