معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی گفت: بوته کاری و درختکاری در ۳ هزار و ۸۲۵ هکتار از اراضی حاشیه دریاچه ارومیه انجام شده است.
وی به اجرای طرح مقابله با بیابان زایی در حاشیه دریاچه ارومیه و قرق محدوده آن اشاره کرد و گفت: خشک شدن و پسروی آب دریاچه ارومیه یکی از چالشهای زیست محیطی ملی کشورمان است و طرح بوته کاری و درختکاری در حاشیه آن یکی از طرحهای مهم برای پیشگیری و کاهش عواقب زیست محیطی خشک شدن دریاچه است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ادامه داد: برای پیشگیری از خیزش ریزگردهای نمکی در حاشیه دریاچه ارومیه ۴۱ کیلومتر بادشکن غیرزنده و ۱۰ کیلومتر هم بادشکن زنده احداث شده است.
مختاری گفت: ۳۲ هزار هکتار از عرصههای حاشیه دریاچه ارومیه با اجرای طرح قرق و حفظ پوشش گیاهی برای جلوگیری از فرسایش خاک و ایجاد ریزگردها مدیریت شده است و همکاران منابع طبیعی به صورت دائمی بر اجرای طرح قرق این مناطق نظارت میکنند.
وی افزود: سه ایستگاه پایش اثربخشی اقدامات منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی در منطقه ایجاد شده و نتایج بررسیهای این ایستگاهها نشان میدهد در مناطقی که پوشش گیاهی ایجاد کردهایم، تا حدود زیادی از بروز گرد و غبار و ریزگردها پیشگیری شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای تثبیت ریزگردها ۱۰ کیلومتر بادشکن زنده با کاشت گونههای آتریپلکس و هالکنمون، ایجاد و ۴۱ کیلومتر دیگر نیز بادشکن غیرزنده توسط سرشاخهها در حوضه دریاچه ارومیه در قسمت آذربایجان شرقی اجرا شده که جزو برنامههای ستاد احیای دریاچه است.
دریاچه ارومیه در شمال غربی کشورمان است که میان دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی قرار گرفته است.
مساحت این دریاچه در تابستان ۲۰۱۵ میلادی حدود ۶ هزار کیلومتر مربع بود که در ردیف بیست و پنجمین دریاچه بزرگ دنیا از نظر مساحت قرار گرفته است.
این دریاچه بزرگترین دریاچه داخلی ایران و دومین دریاچه بزرگ آب شور دنیا محسوب میشود.
آب این دریاچه بسیار شور بوده است و بیشتر از رودخانههای زرینه رود، سیمینه رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه میشود.
دریاچه ارومیه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و در مدت کمی وسعت آن به شدت کاهش یافت.