آقای فاطمی امین در کرمان گفت:تراز تجاری کشور در مجموع بسیار مثبت است و ترکیب صادرات به سمت محصولات فناورانه میرود که بسیار اهیمت دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای کرمان، وزیر صمت در نشست با فعالان اقتصادی استان کرمان گفت: برای تولیدات در کشور، ما حمایت از تولید را شبکهای میبینیم نه نقطه ای.
وی مشکلات صنایع با تامین اجتماعی و بانک و مالیات را جدی دانست و اظهار کرد: درباره تامین اجتماعی مصوبهای گرفته شده تا مقداری موانع در این خصوص برداشته شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره گلایه صنایع از قطعی برق و گاز گفت: در حوزه برق و گاز باید در گذشته سرمایه گذاری میشد که نشده است و اکنون فقط میتوان مدیریت مصرف کرد وشرکتهای صنعتی و معدنی احداث ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه را آغاز کرده اند.
وی با بیان این مطلب که بین معادن بزرگ و کوچک باید فرق گذاشته شود و از مدیران مربوطه میخواهم که روی این موضوع کار کنند، گفت: حمایت از تولید را شبکهای میبینیم نه نقطه ای.
فاطمی امین تصریح کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته به ماشین آلات معدنی که ساخت داخل ندارند اجازه واردات داده شده است و ماشین آلاتی که ساخت داخل آنها وجود دارد ۵۰ درصد میتوانند نیاز خود را از تولید داخل تامین و مابقی را وارد کنند.
وی تراز تجاری کشوررا در مجموع بسیار مثبت دانست و گفت: ترکیب صادرات به سمت محصولات فناورانه میرود که بسیار اهیمت دارد.
وی مشکلات تامین اجتماعی، بانک و مالیات را ازمشکلات اکثر صنایع کل کشور برشمرد و گفت: با اخذ مصوباتی، برخی از این مشکلات در حال حل شدن است.
در این دیدارآقای پورابراهمیی با اشاره به وجود یک و دو دهم میلیارد تن ذخیره معدنی ذغال سنگ استان گفت: اکنون کمترین بهره را از آن میبریم.
نماینده مردم کرمان وراور در مجلس شورای اسلامی از وزیر خواست با توجه به اینکه ۸ استان کشور درگیر مساله زغال سنگ هستند، متولی مشخصی برای رسیدگی به دغدغههای دست اندرکاران این ماده، تعیین کند.
وی تاخیر در پرداخت و قیمتهای کم در مقایسه با نرخ جهانی را از مشکلات مهم پیش روی این صنعت برشمرد و گفت: قیمت زغال داخلی یک سوم و یک چهارم نرخ جهانیست و همین مساله مشکلات و موانع بزرگی را برای تولید کنندگان ایجاد کرده است.
وی افزود: ۷ ماهه امسال ۷۲۰ هزار تن زغال وارد کشور شده و سال گذشته حدود ۱ میلیارد دلار صرف واردات زغال سنگ شده در حالی که قیمت زغال داخلی یک سوم و یک چهارم نرخ وارداتیست، اما مافیای زغال اجازه نمیدهند که معادن داخلی رونق بگیرد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، تصمیم گیری برای تغییر تعرفه و مشوقهای صادراتی را از راهکارهای حل مشکلات برشمرد و گفت: ۷۵ درصد ظرفیتهای کک سازی کشور خالیست، که با افزایش این ظرفیت جمعیت ۱۷ هزار نفری شاغل در صنعت زغال کشور به راحتی میتواند ۲ تا ۳ برابر ظرفیت فعلی رشد کنند.
آقای زاهدی دیگر نماینده کرمان هم در این نشست با اشاره به اینکه کرمان بهشت معادن است، افزود؛ اما اختیارات استان در خصوص معادن ناچیز است و این موضوع با سیاستهای کلان هم منافات دارد.
وی از وزیر خواست درباره اراضی معدنی غیر فعال هم تعیین تکلیف کنند و ۱۰ درصد سود خالص معادن صرف محرومیت زدایی در استان و ایجاد اقتصاد پایدار شود.