بخش آزمایش تشخیص مولکولی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در آزمایشگاه دامپزشکی استان راه اندازی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ علی کاووسی، مدیرکل دامپزشکی گلستان با اعلام این خبر گفت: پیش از این، نمونههای مشکوک به به تهران ارسال میشد.
کاووسی افزود: با راه اندازی این بخش، ضمن جلوگیری از اتلاف وقت ۲ روزه در دریافت پاسخ آزمایشگاه، در تشخیص بیماری و اقدام گروههای واکنش سریع مقابله در منطقه، شتاب داده میشود.
وی همچنین از فعالیت ۱۵ گروه پایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان خبر داد و گفت: این گروهها قبل از ورود پرندگان مهاجر به پهنه آبی دریای خزر و خلیج گرگان، تالابها، آببندانها و سدها در این استان، ساماندهی و آماده کنترل این بیماری میشوند.
کاووسی افزود: از ابتدای امسال همه واکسنهای راهبردی مورد استفاده برای مقابله با بیماریهای طیور از جمله آنفلوآنزای فوق حاد، نیوکاسل و آنگارا در استان براساس دادههای ثبت شده در سامانه پایش و مراقبت بیماریهای طیور دامپزشکی، حدود ۵۰۰ میلیون دز بوده است که از این مقدار حدود ۴ میلیون دز به منظور پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در فارمهای مرغ مادر و تخمگذار اختصاص داده شده است.
وی خاطرنشان کرد: در ۲سال اخیر موردی از ابتلا به این بیماری در استان مشاهده نشده است.
استان گلستان با بیش از یکهزار واحد مرغداری و بیش از ۴هزار هکتار مزارع پرورش آبزیان، یکی از استانهای پیشتاز در زمینه تولید فرآوردههای طیور و آبزیان است.
همچنین مهاجرت پرندگان از عرضهای شمالی کره زمین شامل مناطق سردسیر سیبری و اروپای شرقی و غربی، همزمان با سرد شدن هوا و محدودیت منابع غذایی در این مناطق به مناطق آبگیر از جمله تالابهای گلستان از اواخر شهریور آغاز میشود و این پرندگان تا نیمه یا اواخر فروردین ماه متناسب با درجه دمای هوا در تالابهای استان میمانند و از منابع غذایی آن تغذیه میکنند.
استان گلستان به سبب دارا بودن مجموعه تالابهای آلماگل، آلاگل، آجیگل، اینچه، دانشمند، بیبیشیروان، تالاب ساحلی گمیشان و خلیج گرگان، همه ساله میزبان صدها هزار انواع پرنده آبزی است.