جلسه بررسی نحوه اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور، معاون نظارت و بازرسی سیاسی و قضایی و بازرس کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور و نمایندگان دستگاههای اجرایی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ احمد اسدیان معاون نظارت و بازرسی سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور هدف از برگزاری این جلسه را شنیدن دلایل دستگاهها برای اجرا نکردن یا تاخیر در اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و رسیدن به راه کاری مشخص برای اجرای این قانون عنوان کرد و افزود: به جز خود این قانون، در همه تئوری های عدالت اجتماعی کمک به افراد دارای معلولیت یک وظیفه مهم و اساسی برای دولت تلقی می شود و در دین مبین اسلام نیز بر آن تاکید شده است.
وی با اشاره به اینکه قانون گذار متناسب با وظایف دستگاه ها تکالیفی برای خدمت به افراد دارای معلولیت تعیین کرده است، گفت: گمان نمی رود دستگاه یا سازمانی نظر بر اجرا نکردن قانون و یا اولویت ندادن به آن را داشته باشد و عمدتا نبود امکانات، اعتبارات و بودجه مانع اجرای قانون بوده است ولی آنچه مهم است پیگیری برای دریافت بودجه باید صورت گیرد.
اسدیان ادامه داد: گاهی در دستگاه ها بودجه نیز وجود داشته ولی اهتمامی برای انجام قانون نبوده که بالاترین مقام آن دستگاه پاسخگو خواهد بود.
معاون سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کشور با بیان اینکه هدف، صرف رسیدگی به تخلف نیست، گفت: هدف کمک به اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان است و کمک به دستگاه ها برای رفع موانع اجرای قانون و نهایتا داوری برای قصور یا ترک فعل دستگاه ها است.
۲۶ دستگاه اجرایی در قانون حمایت از حقوق معلولین وظیفه دارند
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه قانون حمایت از حقوق معلولین بیش از سه سال از تصویب می گذرد، گفت: بر اساس این قانون ۱۱ وزارتخانه و ۱۵ دستگاه اجرایی در احکام اختصاصی و عمومی مکلف به انجام وظایفشان هستند.
علیمحمد قادری با اشاره به اینکه ۳۴ ماده و ۲۹ تبصره بر عهده دستگاهها در اجرای این قانون قرار گرفته است، تشریح کرد: ریاست کمیته پیگیری این قانون در ماده ۳۱، معاون اول رئیس جمهور تعیین شده است که در دولت مردمی سیزدهم دو جلسه با حضور معاون اول رئیس جمهور و با حضور حداکثری وزرا برگزار و موضوعات بودجه ای و هماهنگی پیگیری شد و نهایتا صورتجلسه ۲۲ بندی که به شکل گیری ۶ کارگروه و انعقاد تفاهمنامه و پاسخگویی دستگاه ها انجام گرفته است.
وی یکی از مهمترین موانع اجرای قانون را بودجه عنوان کرد و افزود: در قانون موضوع حمل و نقل افراد دارای معلولیت تاکید شده است ولی شرکت های هواپیمایی دولتی و خصوصی و حمل و نقل ریلی و مسافری بلیط نیمبها و یا خدمات دیگر را به بهانه واگذاری به بخش خصوصی اجرا نمی کنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: مناسب سازی یکی از موضوعات مهم در کشور است و دستگاه ها موظف به انجام کار هستند، ولی بودجه ای در نظام سنواتی کشور برای این کار وجود ندارد.
فرصت یک هفته ای سازمان بازرسی به دستگاه های مجری "قانون حمایت از معلولان"
اشکان میرمحمدی بازرس کل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر عزم جدی دستگاه قضا بر اجرای صحیح قانون حمایت از حقوق معلولین گفت: براساس اصل ۱۷۴ قانون اساسی به واسطه نظارت بر حسن اجرای قوانین و مقررات و حسب دستور رئیس قوه قضائیه این جلسات برای شناسایی ترک فعل های دستگاه ها در اجرای این قانون برگزار می شود.
وی با بیان اینکه اقدامات همه دستگاه ها در اجرای قانون حمایت از حقوق معلولین اخذ شده است، افزود: ۱۰۹ وظیفه و تکلیف برای وزارتخانه ها و دستگاه ها تعیین شده است که ۱۴ تکلیف عمومی و ۹۵ تکلیف اختصاصی است.
میرمحمدی در این جلسه سه ساعت پس از شنیدن توضیحات نمایندگان دستگاهها از فرصت یک هفته برای ارائه و ارسال مستندات اجرای وظایف قانونی دستگاه ها به سازمان بهزیستی و نهایتا جمعبندی گزارشها
ازطرف سازمان بهزیستی در دو هفته آینده خبر داد.