مرحله دوم ساخت تصفیه خانه پساب صنعتی، بهداشتی شرکت دماوند انرژی عسلویه آغاز شد.
اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای این طرح ۵ میلیون یورو است و ظرفیت طرح ۱۵۰ متر مکعب در ساعت است.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: مواد نفتی و مشتقات آن به طور بالقوه آلوده کننده هستند، اما با توجه به اقداماتی که در حوزه صنایع پایین دستی در پتروشیمیها در منطقه صورت گرفته این آلودگیها به حداقل رسیده است به این صورت که در بخش پتروشیمیها و کاهش مشعل سوزی که میتواند آلودگی به دنبال داشته باشد با طرحهایی که اجرا شده و در حال اجرا است آلودگیها رو به کاهش نهاده ودربرخی مجتمعها صفر شده است.
سخاوت اسدی افزود: در زمینه پسابهای صنعتی که آلودگی دریا را در پی دارد با تصفیه خانههای پساب صنعتی که در پتروشیمی مبین و دماوند اجرا شده و در حال اجراست، آلودگیها رفع شده است و پسابها در حال تصفیه در حد استاندارد برای استفاده در چرخه تولید است.
وی اضافه کرد: در بخش پالایشگاهها هم با اقداماتی که صورت گرفته آلودگی بخش دریا بسیار کاهش یافته است و ۲ تصفیه خانه هم در حال مطالعه، طراحی و اجراست که با اجرای این تصفیه خانه ها، خطر آلودگی به صفر میرسد.
اسدی بیان کرد: هم اکنون نیز در مجموعه وزارت نفت یک طرح ۷۵ میلیون یورویی مصوب شده برای کاهش ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز که به هدر میرود و بقیه گازها هم در حال استحصال است و با بازگشت به چرخه تولید ایجاد ارزش افزوده میکند.
مسئول HSE شرکت پتروشیمی زاگرس نیز گفت: توسعه اقتصادی کشورها در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی از اهمیت بالایی به ویژه در کشور ایران برخوردار است؛ اما این صنایع میتوانند آلاینده باشند، اما در سالهای گذشته دیدگاه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی نسبت به موضوع محیط زیست بسیار تغییر کرده و طرحهای زیست محیطی بسیاری اجرا شده است.
علی اکبرحسینی افزود: هم اکنون طرحهای بزرگی در استانهای خوزستان و بوشهر برای کمک به حفظ محیط زیست در حال انجام است.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر بحران آب را داشتیم که چالشهایی به وجود آورد و بسیاری توجهات را به خود جلب کرد، اما در خصوص بحران خاک، آن توجهی که باید، انجام نشد.
حسینی بیان داشت: شاید صنعت در زمینه فرسایش خاک تاثیر کمی داشته باشد، اما آلودگیهای نفتی اهمیت موضوع را زیاد کرده است.