بهره گیری از فضای پشت بامها در چین برای به دست آوردن انرژی پاک خورشید، نیمی از تولید گازهای کربن را کاهش میدهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ به نقل از سی سی تی وی، این طرح در شنژن در استان گوانگ دانگ در جنوب چین اجرا شده است و سبب کاهش ۴۷ درصدی گازهای کربن شده که معادل کاشت ۱۶۰ هزار متر مربع درخت است. ساخت ساختمانها برای تولید و ذخیره انرژی، راه جدید دانشمندان و فناوران چینی برای رسیدن به هدف تولید کمترین کربن تا سال ۲۰۳۰ است. طرح نصب صفحات خورشیدی در شنژن در نوع خود نخستین مورد در جهان است.
برابر برآوردها، صفحات خورشیدی در پشت بام خانه ها، میتوانند ۳۰ تا ۴۰ درصد برق مصرفی خانهها و ساختمانهای دیگر را تامین کنند.
کی هی، مدیرکل شهر هوشمند گفت: صفحات خورشیدی را بر پشت بام خانهها در شنژن سی تی نصب کرده ایم که میتوانند ۰.۴ مگاوات برق تولید کنند. ما قصد داریم این طرح را گسترش دهیم و در کل پارک صنعتی اجرا کنیم تا ۵ مگاوات برق خورشیدی تولید کنیم. این ۵ تا ۶ میلیون کیلووات ساعت در سال برق تولید میکند که میتواند برق کل پارک صنعتی را تامین کند. ما با ذخیره برق در باتری ها، میتوانیم آن را در شب که خورشید نیست استفاده کنیم.
ژانگ یی استادیار دانشگاه چینهوا گفت: ما باید به سرعت استانداردها را توسعه دهیم. دانستن استانداردها خوب است و ما باید بر اساس استانداردها بسازیم. همچنین ما باید ابزار مناسب بیشتر برای توسعه ساختمانها داشته باشیم؛ و باید از نظر اقتصادی و بازار از ما حمایت کامل شود.