معاون اول قوه قضائیه گفت : فلسفه وجودی دیوان عدالت اداری پشتیبانی از مردم در مقابل دستگاههای دولتی است .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ،حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق در همایش چهل سال خدمت با بیان اينکه دیوان عدالت اداری از افتخارات جمهوری اسلامی است افزود : قوانین اساسی برای کشورها سه اصل بنيادی دارد که حکومت های مردم سالار بر اساس آن مبتنی شده است.
وی گفت : این سه اصل به رسمیت شناختن حق حاکمیت مردم،اصل تفکیک قوا،اصل نظارت بر اعمال قوای حاکم بر کشور است .
معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه در بسیاری از کشورها امر نظارت وجود دارد گفت : نظارت اگرچه وجود دارد اما زیر نظر دولت و یا نهاد خاصی است اما به این مضمون که یک نهاد مستقل بخواهد نظارت کند وجود ندارد اما در کشور ما دیوان عدالت اداری چنین مسئولیت مهمی را برعهده دارد . وی به فلسفه وجودی دیوان عدالت اداری اشاره کرد و افزود : یکی از این دلایل ان است که دیوان عدالت اداری به مردم بگوید که من پشتیبان آنها هستم و احیانا اگر نمایندگان دولت به حقوق مردم تعدی کنند جلوی این مسئله را می گیرم .
مصدق گفت : یکی از نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد بحث تنقیح آرای هیئت عمومی است که موضوع بسیار مهمی است . وی افزود : در مدت کمی که در دیوان عدالت اداری مسئولیت داشتم ، صدها نامه به وزرا در رابطه با اینکه بخشنامه هایی خلاف آرای هیات عمومی صادر می شود نوشتم آنها هم ضمن تشکر در پاسخ به نامه نوشتند که ما نمی دانستیم چنین آرایی جود دارد .
معاون اول قوه قضائیه گفت : به لحاظ کثرت ، آرای دیوان عدالت اداری بسیار زیاد است و حتی خود ماهم فراموش میکنیم بنابراین باید آرا در قالب یک دفترچه تهیه و در اختیار دولت ها قرار گیرد. وی افزود : انتظار از دیوان عدالت این است که در ساختار به معنای پشتیبانی از حقوق مردم در تراز انقلاب صورت گیرد و دیوان عدالت اداری زمانی موفق خواهد بود که به مردم بگوید من پشتیبان آنها هستم.