مدیر جهاد کشاورزی مه ولات گفت: سامانه های ضد تگرگ نقشی در کاهش نزولات آسمانی ندارند و کشاورزان نگران این سامانه ها نباشند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، هادی ساربان با بیان اینکه اخیرا شایعههایی در ارتباط با نقش سامانههای ضد
وی گفت: این سامانهها در فصول پاییز و زمستان هیچ گونه فعالیتی نداشته و فقط در فصل بهار و بعد از رویش درختان برای جلوگیری از خسارت تگرگ در زمانهایی که احتمال بارش و جود دارد و به صورت آنی و لحظهای فعالیت میکند.
مدیر جهاد کشاورزی مه ولات افزود: از سامانه ضد تگرگ در سایر استانهای کشور مانند آذربایجان و کشورهای همسایه مورد استفاده قرار میگیرد و تا کنون گزارشی در ارتباط با نقش این سامانهها در کاهش نزولات آسمانی گزارش نشده است.
ساربان گفت: در سامانههای ضد تگرگ با پیش بینی وضعیت هوا و مشاهده عینی ابرها، از طریق شلیک امواج صوتی قوی به داخل تودهی ابرها تگرگ زا، از بارش تگرگ جلوگیری و آن را به باران تبدیل میکند.
ساربان افزود: طراحی این سامانه به گونهای است که میتواند شعاع ۶۰۰ متری از اراضی پیرامون و به عبارتی ۱۰۰ هکتار را تحت پوشش قرار دهد و با افزایش فاصله از سامانه ضد تگرگ قابلیتهای محافظتی دستگاه کاهش مییابد.
وی گفت: با توجه به اینکه پسته محصول اصلی شهرستان مه ولات است اهمیت زیادی دارد و در صورت بروز خسارت ناشی از تگرگ باغداران علاوه بر اینکه زیانهای زیادی به خاطر از بین رفتن محصول سال جاری میبینند محصول سال آینده آنها در معرض خطر قرار میگیرد.
در اشهرستان مه ولات تا کنون ۱۲ سامانه ضد تگرگ از محل اعتبارات مکانیزاسیون کشاورزی و شخصی در شهرستان مه ولات و نصب و راه اندازی شده است.