رئیس سازمان شیلات ایران ابراز تاسف کرد که فرهنگ آبزی مصرفی در کشور فقط به عنوان یک غذای شب عید مصرف میشود.
معاون وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر سلامت سبد غذایی مردم در حوزه شیلات گفت: پروتئین آبزیان مترادف با غذای سالم است، صنعت شیلات سهم مهمی در سفره سلامت مردم است، در کشور حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن تولید آبزیان داریم که ۵۵۷ هزار تن آن در حوزه آبزی پروری و ۷۵۰ هزار تن در حوزه صیدی قرار دارد باوجود ۵۸۰۰ کیلومتر سواحل در کشور فقط در حوزه صید از دریا استفاده میکنیم و در حوزه قفسهای پرورش دریایی و پرورش آبزیان هنوز جای کار زیادی داریم.
رئیس سازمان شیلات ایران نقش شیلات را در امنیت غذایی کشور مهم دانست و گفت: غذای سالم همراه با خود اتکایی تولید داخل ارزان قیمت و قابل تولید بودن در داخل کشور از ضروریات امنیت غذایی درکشور است.
معاون وزارت جهاد کشاورزی گفت: پروتئین آبزیان با توجه به داشتن اسیدهای غیر اشباع، سهم بزرگی در سلامت افراد جامعه دارد.
"حسین حسینی" افزود: با توجه به میزان زیاد این چربیه ا در آبزیان فقط با مصرف دوبار غذای دریایی در هفته میتوانیم میزان لازم از این ماده مغذی را دریافت کنیم.
رئیس سازمان شیلات ایران گفت: فرهنگ آبزی مصرفی درکشور فقط به عنوان یک غذای شب عید مورد مصرف قرار میگیرد، درصورتی که با توجه به تنوع گونههای دریایی از ارزانترین نوع محصولات تا گرانترین انواع آن در دسترس افراد قرادارد و بکار بردن هنر آشپزی میتوان از ارزانترین محصول آبزی بهترین غذا را تهیه کرد.
"حسین حسینی" گفت: بیش از ۹۵ هزار تن ماهی ارزان در سبد صید کشور وجود دارد که تنها به پودر ماهی تبدیل میشود در صورتی که م یتوان از این ماهیها با به کار بردن هنر آشپزی غذاهای لذیدی تهیه کرد معاون وزارت جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: با کم کردن تعداد واسطهها و ارتباط مستقیم بین تولید کننده و مصرف کننده بتوانیم در ارزان شدن قیمت این ماده غذایی اثر گذار باشیم.
رئیس شیلات ایران گفت: یکی از مهمترین کارهای انجام گرفته در سازمان شیلات تهیه غذاهای نیمه آماده شرکتهای دانش بنیان است که سهم بزرگی در سلامت به خصوص سلامت دانش آموزان و دانشجویان ایفا میکند.
"حسین حسینی" افزود: میزان سرانه مصرف آبزیان در استانهای مختلف کشور متفاوت است، استانهای با سواحلی زیاد میتوانند با اشتراک گذاشتن روشهای طبخ این محصولات آبزی به دیگر استانها در این امر یاری رسان باشند.
معاون وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اینکه در حوزه صید دریایی محدودیت وجود دارد، شرکتهای پرورش ماهی از نقش مهم و ویژهای برخوردارند.
"حسین حسینی" افزود: وزارت جهاد کشاورزی متولی توسعه آبزی پروری در کشور است و مقید است که آبزی پروری تحت نظارت کامل و استانداری قرار داشته باشد به طوریکه دستورالعملهای سازمان دامپزشکی کشور در حوزه مدیریت فنی و بهداشتی از زمان تولید بچه ماهیها پرورش حمل و نقل و در نهایت رساندن به سفره مردم تحت نظارت کامل قرار دارد.
رئیس شیلات ایران از مردم خواست با تغییر نگرش مثبت در مصرف این ماده غذایی حداقل هفتهای دوبار این ماده طلایی غذایی را در سفره غذایی خود قرار دهند.