نماینده اردکان در مجلس: صنعت آجر در استان یزد به عنوان یکی از قطبهای صنعتی کشور با فقر نوآوری و فناوری مواجه شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدرضا دشتی اردکانی در جلسه بررسی راهکارهای تأمین مالی طرح بهینهسازی صنعت آجر کشور گفت: آجر در کشور و استان یزد قدمتی به اندازه تاریخ دارد و این حرفه پیچیده در فرهنگ و هویت این مردم است. آجر به آجر این شهر خاطره درستکاری و مردم دوستی نیاکان ما است که در معماری مناطق کویرنشین خود را منعکس ساخته است، اما این صنعت از فقر نوآوری و فناوری به شدت رنج میبرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود هفت هزار واحد تولید آجر اعم از صنعتی نیمه اتوماتی و سنتی با تولید تقریبی روزانه ۶۰ هزار تن در کشور مشغول به کار هستند که مصرف گاز، آب، خاک، تولید و پسماند این واحدها با شرایط تولید فعلی به ترتیب ۸.۸ میلیون مترمکعب گاز، ۳۰ هزار مترمکعب آب، ۷۰ هزار تن خاک و ۶ هزار تن پسماند در روز تخمین زده میشود.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: همچنین در استان یزد به عنوان یکی از قطبهای تولید آجر در کشور بالغ بر ۱۵۰ واحد تولید آجر صنعتی و صنفی با ظرفیت تولید ۲۰ هزار تن در روز مشغول به کار بوده، اما وضعیت موجود صنعت آجر، منافع کوتاه مدت و بلندمدت ملت ایران و مردم استان را در معرض تهدید خود قرار داده است.
دشتی اردکانی تصریح کرد: دلیل این تهدیدات هم نداشتن تکنولوژی به روز به شمار می آید که پیامد آن هدررفت انرژی، کمبود نیروی کار به دلیل سختی زیاد کار، آلودگی محیط زیست، مصرف آب و خاک با تولید محصولات آجری با ارزش افزوده پایین است.
وی اظهار داشت: وضعیت موجود، نگاه منفی مردم و حاکمیت را در پی داشته که بر همین اساس انجمن صنایع همگن آجر و فرآوردههای نسوز با شرکتهای دانشبنیان یزدی به دنبال اینست که چالشهای فوق و تبدیل وضعیت موجود به شرایط مطلوب پروپزال نوسازی و به روزرسانی صنعت آجر با تأکید بر بهرهوری انرژی را پیشنهاد میدهد.