سرپرست معاونت طرحهای توسعهای شرکت نفت و گاز پارس گفت: با راهاندازی ردیف جدید شیرین سازی در پالایشگاه فاز ۱۴ ، ۲۸ میلیون متر مکعب به ظرفیت فرآورش کشور اضافه شده است.
وی افزود: برای همترازی گاز مصرفی در کشور به دنبال آن هستیم تا ردیفهای بعدی شیرین سازی را تکمیل و گاز را فرآروش کرده و به شبکه تزریق کنیم.
مجری طرح توسعه فاز ۱۴ هم گفت: سرمایه گذاری در فاز ۱۴ حدود ۵.۲ میلیارد دلار بوده که سهم فراساحل ۲.۶ میلیارد دلار و پالایشگاه نیز ۲.۶ میلیارد دلار بوده است.
توسلی پور افزود: به صورت میانگین در شرایط ساخت پالایشگاه ۷۵۰۰ تا ۸ هزار نفر از کارگران، متخصصین و مهندسین مشغول به فعالیت بودند و با تکمیل عملیات ساخت در زمان عملیات اجرایی این تعداد نفرات به هزار تا هزار و صد نفر میرسد.
سرپرست معاونت طرحهای توسعهای شرکت نفت و گاز پارس یکی دیگر از اقدامات برای همترازی گاز مصرفی در کشور را تولید زودهنگام از فاز ۱۱ دانست و گفت: تولید زودهنگام از این فاز پارس جنوبی با ۴ چاه آغاز میشود. بحث افزایش ظرفیت برداشت از چاههای موجود پارس جنوبی نیز در برنامه مدیریت عملیات نفت و گاز مطرح شده و در این زمینه برنامههایی نیز آماده شده است.
امیری افزود: فشارافزایی از میدان مشترک پارس جنوبی هم در دستور کار قرار دارد. در گام اول قرار است چاههای جدید حفاری شود تا با افت فشار در چاههای قبلی، تولید گاز از پارس جنوبی کاهش پیدا نکند. در ادامه نیز فشار افزایی در خشکی و دریا انجام میشود تا تولید فعلی ایران از این میدان مشترک حفظ شود و در گام بعد به دنبال افزایش برداشت باشیم.