از چهار رکن امنیت غذایی،فراهمی، سلامت و پایداری در خاک وجود دارد که شامل ۳ رکن از ۴ رکن امنیت غذایی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان،رسولی رئیس اداره مدیریت اب و خاک و پسماند محیط زیست استان می گوید در کنار عوامل طبیعی عوامل انسانی هم مثل ورود انواع زباله صنعتی و خانگی و پسماندهای خانگی و صنعتی و تغییر کابری اراضی توسعه شهرها وروستاها باعث تخریب خاک می شود.
وی افزود: بر اساس قوانین دستگاه های مختلف از جمله جهاد نیرو محیط زیست دادگستری صداو سیما هرکدام نقش مهمی برای حفاظت خاک دارند
رسولی افزود : بر اساس قانون هر گونه تخریب خاک باید به اطلاع محیط زیست برسدو پایش خاک هم باید مرتبا انجام شود
بر اساس گزارش فائو، خاک و تغذیه خاک حیاتی است. با توجه به افزایش جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ ظرفیت غذا باید تا ۶۰ درصد افزایش یابد. این در حالی است که یک سوم خاکهای دنیا تخریب یا توان تولیدی آنها کاهش یافته است. در نتیجه حدود ۲ میلیارد جمعیت جهان از گرسنگی و سو تغذیه رنج میبرد. به همین دلیل خاک از اهمیت خاصی برای جوامع بشری برخوردار است.
بر اساس مطالعات اتحادیه خاک جهان،در هر ۵ ثانیه به اندازه یک گودال خاک از بین میرود. رسیدن به توسعه پایدار در بخش کشاورزی ضروری است تا نتایج مطلوب حاصل شود. در این راستا فرهنگ سازی هم نقش پررنگی دارد.
گزارشی در اینباره: