رییس کل دادگستری استان: امیدوارم که شاهد ترک فعل مدیران در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت نباشیم و دستگاههایی که در این زمینه پیشرو باشند تشویق میشوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، شعبانی در نخستین نشست کارگروه اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: یکی از دلایل اصلی جلوگیری از فرزندآوری، تکیه بر فرهنگ و تعالیم غربی است که زنگ خطر بزرگی در کشور محسوب می شود.
وی افزود: آمار سقط جنین در غرب به دلیل رفتارهای خلاف شرع و عرف بسیار بالاست و ما مسئولان باید دقت کنیم که به سرنوشت غربی ها دچار نشویم.
به گفته این مقام قضایی؛ سقط جنین جاهلیت مدرن امروزی است. در دوران پیش از اسلام شاهد زنده به گور کردن فرزندان دختر بودیم و امروزه هم با سقط جنین غیرقانونی، به جهالت مدرن رسیده ایم.
شعبانی گفت: در دهه ۶۰ فرهنگ منحط و غلط غرب مبنی بر فرزند کمتر زندگی بهتر در کشور رواج پیدا کرد.
وی اعلام کرد: ۴۷ دستگاه موظف به اجرای قانون جوانی جمعیت هستند و جلسات نظارت بر اجرای این قانون باید هر ماه برگزار شود. در این قانون مشوق های زیادی در نظر گرفته شده است و صداوسیما باید این مشوق ها را از طریق برنامه های متنوع به اطلاع مردم برساند.
به گفته رئیس کل دادگستری استان؛ تسهیلات مسکن و زمین، بیمه، واگذاری اراضی اجاره ای ۹۹ ساله، وام های فرزندآوری از جمله ابزارهای تشویقی این قانون است که باید از طریق رسانه ها به ویژه صداوسیما به اطلاع مردم برسد.
شعبانی گفت: امیدوارم که شاهد ترک فعل مدیران در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت نباشیم و دستگاه هایی که در این زمینه پیشرو باشند تشویق میکنیم.
مدیرکل ورزش و جوانان هم در این نشست گفت:۱۷۰ نفر به صورت رایگان از مشاوره های پیش از ازدواج بهره مند شده اند و ۱۰ محتوای رسانه ای با هدف ترغیب جوانان به ازدواج و فرزندآوری تولید شده است.
اعلایی، اعطای جهیزیه به نوعروسان نیازمند با کمک خیران و فعالیت در فضای مجازی با هدف ترویج ازدواج را از جمله اقدامات اداره کل ورزش و جوانان استان اعلام کرد.
وی ادامه داد: تجلیل از خانواده های دارای سه فرزند هم از جمله برنامه های اداره کل ورزش و جوانان استان است.
همچنین مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گفت: بسیاری از مفاد قانون جوانی جمعیت، نیازمند آیین نامه نیست و تنها تعداد معدودی از این مفاد قانونی نیازمند آیین نامه است و همه دستگاه ها باید نسبت به اجرای وظایف قانونی شان عمل کنند.
علیخانی افزود: ارگان های دولتی خانه سازمانی خود را باید در اختیار کارکنانی که فرزند سومشان به دنیا می آید بگذارند و این موضوع با مصوبه استانی حل شدنی است.
وی گفت: با همکاری صداوسیما بر عملکرد بانک ها برای پرداخت وام فرزندآوری نظارت کردیم و اثرات آن افزایش دوبرابری پرداخت وام بود.
وی در ادامه گفت: توقع ما از صداوسیما بیشتر از این است و در اوج برنامه های پربیننده مثل فوتبال، باید زیرنویس جوانی جمعیت انجام شود اما نه تنها در برنامه های پربیننده حتی در تبلیغات هم، خانواده محور بودن و ترویج بیش از ۲ فرزند، دیده نمی شود.
علیخانی ادامه داد: در حوزه تولید سریال، طنز و انیمیشن درباره خانواده هنوز در صداوسیمای کشور و استان اثر ملموسی دیده نمی شود.
فولیان معاون دادستان هم گفت: بر اساس قانون جوانی جمعیت، صداوسیما علاوه بر وظایف اطلاع رسانی، موظف است هر هفته به موضوع جوانی جمعیت بپردازد و از هر ۴۷ دستگاه متولی، مطالبه گری کند.
نخستین نشست کارگروه اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به ریاست شعبانی رئیس کل دادگستری استان، رجبی دادستان عمومی و انقلاب مرکز قزوین، فولیان معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، کبری علیخانی مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری و مدیران دستگاه های اجرایی برگزار شد.
این نشست پس از یک سال از ابلاغ قانون جوانی جمعیت و حمایت خانواده با هدف ارائه گزارش دستگاه های اجرایی در زمینه اجرای مفاد این قانون در استان قزوین برگزار شد.