سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی: حفظ خاک برای امنیت غذایی و تضمین آینده پایدار ما ضروری است.
یوسفی ادامه داد: برای تولید یک سانتیمتر خاک زراعی و حاصلخیز، ۸۰۰ تا ۷۰۰ سال، زمان احتیاج است و ضروری است که در تمامی فعالیتها توجه خاصی را به حفظ و صیانت این موهبت الهی معطوف داشت.
او با تأکید بر فرسایش به عنوان تهدیدی دائمی برای خاک افزود: شخم زدن خلاف جهت شیب زمین توسط کشاورزان، آتش نزدن کاه و باقیمانده محصولات فرعی در زمینهای کشاورزی، اجتناب از تخریب مراتع، قطع نکردن درختان و بوتههای گیاهان، از جمله مواردی هستند که به حفظ خاک و حاصلخیزی آن کمک زیادی میکنند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد غذای مورد احتیاج بشر از خاک تولید میشود خاطرنشان کرد: خاک، یک منبع طبیعی تجدیدناپذیر است و حفظ خاک برای امنیت غذایی و تضمین آینده پایدار ما ضروری است.
یوسفی اضافه کرد: در حالی که بسیاری از تغییرات و آلودگیهای ایجاد شده در زمین توسط انسان قابل مشاهده است، آلودگی خاک تقریبا نامرئی، اما بسیار خطرناک است.
او یادآور شد: با توجه به تصویب و ابلاغ قانون حفاظت از خاک و بر اساس ماده ۱۸ این قانون، تمامی واحدهای بزرگ تولیدی، صنعتی، عمرانی، خدماتی، زیر بنایی و معدنی مکلف هستند نسبت به پایش آلودگی خاک اقدام و نتیجه آن را در قالب خوداظهاری به محیط زیست ارائه کنند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: در کنار خود اظهاری واحدهای مشمول این قانون، پایش و نظارت دورهای و لازم از سوی محیط زیست استان به منظور همفکری با اینگونه واحدها و اصلاحات احتمالی لازم در فرایندهای محیط زیستی واحدها تا تحقق کامل قانون انجام خواهد شد.