معاون اداره کل آی تی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: بیش از ۹۵ درصد نسخهها در بیمههای تأمین اجتماعی و بیمه سلامت الکترونیکی است و هم اکنون در وزارت بهداشت به دنبال تشکیل پرونده بیمه سلامت هستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم سمیه عابدیان با بیان اینکه ۹۵ درصد افرادی که تحت پوشش بیمه هستند هم اکنون نسخه آنها الکترونیکی تجویز میشود افزود: قانون گذار برای موارد اضطرار و شرایط بحران این امکان را فراهم کرده است که ۲۰ درصد از نسخ به صورت کاغذی تجویز شود که مانعی برای دریافت دارو پیش نیاید که در آینده به نحو مطلوب تری این خدمات را داشته باشیم.
معاون اداره کل آی تی وزارت بهداشت درباره بیمههایی که به نسخه نویسی الکترونیکی نپیوسته اند گفت: بیمههای پایه از ابتدا در کنار وزارت بهداشت و به نوعی شروع کننده بحث فرآیند نسخه نویسی الکترونیکی بودند، اگر همپا بودن سازمانهای بیمه گر با وزارت بهداشت نبود شاید بار مالی از سمت سازمانهای بیمه گر به نحو مطلوب پوشش داده نمیشد و در بازه زمانی بسیار کوتاهی مردم بازخورد آن را به این شکل مشاهده نمیکردند.
خانم عابدیان افزود: نکته مورد توجه در وزارت بهداشت بحث اتصال این نسخ تجمیع شده به عنوان بخشی از پرونده الکترونیکی افراد به پرونده شهروندی شان است، با ابلاغ آئین نامه حفظ حریم خصوصی، مردم بتوانند به کل سوابق الکترونیکی سلامت خود به صورت کامل دسترسی یابند که زیرساختها در وزارت بهداشت برای این امر فراهم شده است.
معاون اداره کل آی تی وزارت بهداشت درباره بیمههای تکمیلی و نسخههای الکترونیکی گفت: بیمههای تکمیلی به عنوان مرجع پرداخت خسارتهای جبران پذیری به عنوان پوشش دهنده بیمههای پایه هستند، بیمه مرکزی با یک مقدار تأخیر ارتباط خود را با وزارت بهداشت شروع کرده است، ارتباط بسیار کامل در حال شکل گیری است و کل زیرساختها و اطلاعاتی را که در وزارت بهداشت تجمیع میشود در اختیار بیمه مرکزی قرار دادیم که در حال آزمایش آن هستیم.
خانم عابدیان، با تشکر از مساعدت شش ماه اخیر بیمه مرکزی با وزارت بهداشت گفت:مدل ارتباطی وزارت بهداشت و اطلاعاتی که تحویل آنها میشود باید در زیرمجموعه سایر سازمانهای بیمه تکمیلی زیرمجموعه بیمه مرکزی پیاده سازی شود، به دلیل تأخیر در بررسی و ارزیابی که داشتیم، بیمه مرکزی تا کنون نتوانسته است مرحله آزمایشی را سپری کند و بتواند بحث رسیدگی را انجام دهد.
معاون اداره کل آی تی وزارت بهداشت گفت: ما کاهش مراجعه مردم به بیمههای تکمیلی برای تحویل اسناد مثبته را خواستاریم و با توجه به استناد پذیری از سمت وزارت بهداشت، در اختیار بیمه مرکزی قرار میگیرد از این رو انتظار داریم مورد پذیرش قرار گیرد و دوستان نیاز به اسناد کاغذی نداشته باشند.
خانم عابدیان در پاسخ به اینکه هم اکنون تکلیف مردم و کشمکشهای بین وزارت بهداشت و بیمه مرکزی چیست گفت:
تکلیف قانونی در بودجه ۱۴۰۱ که بیمه مرکزی و بیمههای تکمیلی باید رسیدگی الکترونیکی داشته باشند، زیرساختها را فراهم کردیم و اطلاعات را در اختیار آنها قرار دادیم و خودمان هم نیازمند پیگیری از طریق شورای اجرای فناوری اطلاعات و سایر نهادها هستیم که عزیزان مرحله آزمایشی را تمام کنند و در اختیار بیمهها قرار دهند.