اعضای شورای اسلامی شهر تهران در صد و یازدهمین جلسه شورا درباره مشکلات محله هرندی و ضرورت رفع مشکلات معلولین سخن گفتند و از تلاشهای شهرداری برای مناسبسازی شهر قدردانی کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر پایتخت در این جلسه با اشاره به وضعیت محله هرندی تاکید کرد: ۶ هزار و ۴۰۰ نفر معتاد و هزار و ۲۳۳ نفر معتاد متجاهر کارتن خواب در این محله جمع آوری شدند. شهرداری این افراد را به بهزیستی تحویل داده، اما متأسفانه شهردار ناحیه یک این منطقه و مردم اعلام کردند که ۸۰ درصد از این افراد بازگشته اند.
امانی تصریح کرد: بر اساس سرشماری انجام شده، ۱۱ هزار نفر اتباع بیگانه در این محله ساکن هستند که منسجمتر و سامان یافتهتر در محله زندگی و فعالیت میکنند. تا مشکل اتباع بیگانه و معتادان متجاهر برطرف نشود، سایر مشکلات محله قابل تکرار خواهد بود.
وی با بیان اینکه ۱۵۰ پلاک قرمز و ۱۴۱ پلاک متروکه در این محدوده شناسایی شده است، یادآور شد: ۴۴ پلاک پلمپ شده و مجدداً ۳۳ پلاک فک پلمپ شده که مشکلاتی را از بابت استقرار معتادان متجاهر در این فضاها ایجاد میکند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با بیان اینکه تغییر در بافت مسکونی محله را شاهد هستیم، گفت: شهرداری منطقه اقدامات بسیار خوبی انجام داده، اما مشکلات این محله تنها به دست شهرداری رفع نمیشود و باید دولت در این زمینه ورود پیدا کند، اما هیچ اثری را از ورود دولت ندیده ایم.
دکلهای مخابراتی بدون هماهنگی با شهرداری در حال افزایش است
درادامه مهدی اقراریان عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اشتغال افراد معلول یکی از مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، گفت: شهرداری گزارشی در خصوص به کارگیری افراد معلول و استخدام آنها ارائه دهد.
وی با اشاره به بارندگی امروز در تهران و آب گرفتگی در برخی معابر همچون پل سید خندان، گفت: من از مردم برای آب گرفتگی امروز عذرخواهی میکنم.
اقراریان تأکید کرد: دکلهای مخابراتی بدون هماهنگی با شهرداری در حال افزایش است که حق و حقوق شهروندان و شهرداری را تضییع میکند و باید مباحث به صورت دقیقتر بررسی شود. اصل موضوع دکلها و شرکت ارتباطات مشترک شهر باید مورد توجه ویژهای قرار بگیرد.
بسیاری از پیادهروها برای معلولین و سالمندان مزاحمت ایجاد میکند
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و یازدهمین جلسه شورا با اشاره به روز ۱۲ آذرماه روز جهانی معلولین، اظهار داشت: جامعه بیش از اینکه بخواهد این روز را گرامی بدارد باید نگران برخورداری عادلانه از خدمات و تأسیسات شهری برای این قشر باشد. روز گذشته توسط شهرداری تهران تعدادی از معابر و بوستانها مناسب سازی شد که جای تقدیر دارد.
وی تأکید کرد: بسیاری از پیادهروهای ما تحت عنوان اینکه مانع پارک خودروها و موتورسوارها شوند، برای معلولین و سالمندان مزاحمت ایجاد میکند به طوریکه دستکهایی برای مقابله با تردد موتورسیکلتها در پیاده روها نصب شده که باعث سختی تردد معلولان و حتی افراد سالم میشود. تقاضا میکنیم این موانع جمع آوری شود و برای برخورد با تخلفات از پلیس کمک گرفته شود.
تشکری هاشمی با بیان اینکه استفاده معلولین از مترو باید با آسانسور انجام شود، تصریح کرد: با توجه به تولید آسانسور در داخل کشور با قیمت مناسب، باید از این ظرفیت استفاده شود. در برخی خطوط اتوبوس نیز که ایستگاه ندارند، باید اتوبوسها دارای رمپ ویژه معلولان باشند.
وی ادامه داد: صندلی ویژه معلولان و سالمندان در تمام دنیا در اتوبوسها در نظر گرفته میشود و تقاضا میکنیم در مترو و اتوبوس نزدیکترین صندلیها به دربهای ورودی برای معلولان و سالمندان علامت گذاری شود.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه بسیاری از پروژهها پس از تکمیل مناسب سازی میشوند، گفت: این پروژهها باید هنگام اجرا از لحاظ مناسب سازی مورد توجه قرار بگیرند. با توجه به اینکه تعداد زیادی از ساختمانها و ادارات فاقد شرایط مناسب سازی برای معلولان است، تقاضا داریم این موضوع در اولویت قرار بگیرد.
امسال ۲۸۳ کیلومتر مناسب سازی معابر پیاده انجام شده است
سید محمد آقامیری رئیس کمیته عمران شورا نیز در ادامه این جلسه با تأکید بر ضرورت رسیدگی به معلولان تصریح کرد: در حوزه معاونت فنی و عمرانی، طرح جامع مناسب سازی شکل گرفته و اقدامات ویژهای انجام شده است.
وی ادامه داد: امسال ۲۸۳ کیلومتر مناسب سازی معابر پیاده انجام شده و ۲۴۲ کیلومتر اجرای طرح بساوایی است. هزار و ۲۵۲ مورد هم سطح سازی دریچه سازی، ۵۲۳ مورد رفع معارض پیاده رو، هزار و ۴۸۸ مورد رفع خطر در تقاطعها انجام شده که آماده بهره برداری است. همچنین ۵۳ مورد از ۱۱۷ مورد مناسب سازی بوستانها نیز در طول این مدت انجام شده است.