کارشناس مسائل مذهبی در خوزستان: امر به معروف و نهی از منکر جزو ضروریات دین است و اختلافی میان شیعه و سنی در این رابطه وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، حجت الاسلام و المسلمین سیدابوالحسن حسن زاده امر به معروف و نهی از منکر را جزو ضرورتهای دین برشمرد و گفت: کسی نمیتواند وجوب این موضوع را انکار کند و در احکام شیعه و اهل سنت بیان شده است و اختلافی در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: در قرآن نیز آیههای زیادی درخصوص امر به معروف و نهی از منکر بیان شده، همچنین روایتهای زیادی در این رابطه از ائمه اطهار علیهم السلام وجود دارد و افراد را به انجام این فریضه الهی تشویق میکند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده ادامه داد: علاوه بر موارد یاد شده، در آیههای قرآن و روایتهای ائمه معصوم (ع)، نسبت به ترک امر به معروف و نهی از منکر هشدار داده شده و عواقب ترک این مسئله در جامعه نیز بیان شده است.
کارشناس مسائل مذهبی در خوزستان میگوید: براساس روایتهای موجود، خداوند متعال مومن ضعیف را دوست ندارد و وقتی از پیامبر اکرم (ص) منظور از مومن ضعیف چه کسی است؟ پاسخ دادند فردی که امر به معروف و نهی از منکر نمیکند، از نگاه خداوند، مومن ضعیف محسوب میشود و نزد ایشان محبوب نیست.
وی اضافه کرد: در قرآن نیز امر به معروف و نهی از منکر برای اهل ایمان آمده، زیرا امر و نهی مربوط به سرپرستی است، به عبارت دیگر پدر، مادر، معلم، استاد، مدیر و... حکم سرپرستی دارند و امر به معروف و نهی از منکر مسئله صحیحی میشود، اما گر ولایت و سرپرستی نباشد، امر و نهی جایگاهی ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن زادهگفت: وقتی کسی امر به معروف یا نهی از منکر شد، نمی تواند به آمر یا ناهی نمی تواند به فردی که جایگاه سرپرستی دارد بگوید که موضوع به دیگران ارتباطی ندارد، البته تجسس گناه است و جایز نیست به دنبال فرد گناهکار بگردیم و امر به معروف و نهی از منکر کنیم، اما درصورتیکه بدون تجسس از موضوع مطلع شدیم، انجام این کار واجب می شود.