معاون موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: بیش از ۹۵ درصد مواد غذایی جامعه از خاک تامین میشود که بر اهمیت این ماده در امنیت غذایی تاکید دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مهرزاد مستشاری روز شنبه در مراسم روز جهانی خاک در سالن شهدای سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: اهمیت خاک و امنیت غذایی به قدری بالا است که قوانین متعددی برای حفظ آن در داخل و خارج از کشور به تصویب رسیده است.
او افزود: سازمان جهانی فائو برنامه مشارکت جهانی را در سال ۲۰۱۲ عنوان کرد و آن را حکمرانی خاک نامید تا تمامی دولتمردان نسبت به آن اهتمام داشته باشند.
مستشاری گفت: بر اساس اطلاعات موجود بیش از ۷۰ درصد خاک کشور فسفر قابل دسترس دارد و ۳۰ درصد خاکهای ما نیز با کمبود پتاسیم روبرو هستند.
او در ادامه به میزان مصرف کود در خاکهای کشور اشاره کردو گفت: میزان مصرف کود در خاکهای ما ۶۶ کیلوگرم است که این رقم در میانگین جهانی ۱۳۲ کیلوگرم است.
مستشاری به چالشهای منابع خاک و آب کشور پرداخت و گفت: کمبود مواد آلی خاک، تغییر کاربری، خاکورزی شدید در کشاورزی، شوری و لب شوری خاک، عدم کارایی مصرف آب و کودهای نامناسب از عمده مسائل و مشکلات منابع خاک و آب به شمار میروند.
معاون موسسه تحقیقات خاک و آب کشور تاکید کرد: بیش از ۶۰ درصد خاکهای کشور بر اساس اطلاعات سال ۱۴۰۰ با فقدان مواد آلی کربن روبرو هستند و باید بقایای گیاهی به داخل خاک برگردد.
مستشاری خاطرنشان کرد: ۶/۵ درصد خاکهای کشور درجه یک هستند و مابقی درجه ۲ و درجه سه است و این بر اهمیت حفظ خاکهای حاصلخیز ما تاکید دارد.
او در پایان با بیان اینکه نیمی از اراضی کشاورزی استان قزوین در معرض شوری قرار دارد، گفت: باید اقدامات لازم را برای جلوگیری از پیشرفت شور و لب شور در استان عملیاتی سازیم.