سرپرست سابق موسسه تحقیقات آب و خاک: به دلیل استفاده بیش از حد از کود نیتروژن ، علاوه بر سفت شدن خاک، شاهد تجمع نیترات و افزایش سرطان در مصرف کنندگان هستیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، ملکوتی، سرپرست سابق موسسه تحقیقات آب و خاک و از چهره های ماندگار این حوزه د
وی افزود: با محدودیت های آب و خاک در کشور نمی توانیم محصولات ارگانیک تولید کنیم اما مجبوریم محصولات کشاورزی سالم تولید کنیم.
به گفته این استاد گروه خاک شناسی دانشگاه تربیت مدرس ؛ کود و سم باید برای تولید محصولات کشاورزی، بهینه و درست استفاده شود. امنیت غذایی این است که مردم را با محصولات کشاورزی سالم سیر کنیم.
ملکوتی گفت: بر اساس اعلام اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، رتبه بهداشتی کشور ۱۲۳ است که با رتبه برخی از کشورهای آفریقایی برابری می کند و علت اساسی آن سوء تغذیه است.
وی ادامه داد: بر اساس اعلام رئیس سابق سازمان فائو، از محل عدم استفاده از ریزمغذی ها، کشاورزهای جهان سوم ۱۲۸ میلیارد دلار ضرر میکنند.
سرپرست سابق موسسه تحقیقات آب و خاک گفت: ۳۰ سال است که وضعیت استفاده از کود در محصولات کشاورزی و باغی به سمت فاجعه پیش میرود و و در برخی از موارد بیش از حد از یک کود خاص استفاده می کنیم و گاهی هم کود بسیار کمی در مقایسه با آمارهای جهانی استفاده می کنیم و بر اساس آمار در هر هکتار نصف میانگین جهانی کود استفاده می کنیم.
به گفته ملکوتی؛ 80 درصد کودهای مورد استفاده در دنیا ازت، ۲۰ درصد فسفر، ۱۵ درصد پتاس و ۵ درصد ریزمغذی ها هستند اما در کشورمان، سال گذشته بیش از ۸۰ درصد از کود نیتروژن استفاده شده که به دلیل استفاده بیش از حد از آن، علاوه بر سفت شدن خاک، شاهد تجمع نیترات و افزایش سرطان در مصرف کنندگان هستیم و از سوی دیگر سلامت گیاه و بهره وری آن، به خطر می افتد.
وی افزود: بی کربناته بودن آب های کشاورزی به ویژه آب های چاه، پایین بودن مواد آلی در خاک های زراعتی و غیره باعث شده یا گیاه نتواند ریزمغذی ها را جذب کند یا در صورت جذب امکان استفاده از آن ها را به دلیل رسوب در آوندها نداشته باشد و در نتیجه دام و انسان به سوء تغذیه مبتلا می شوند.
سرپرست سابق موسسه تحقیقات آب و خاک گفت: افراد به دلیل کمبود مصرف روی در مواد غذایی به ریزش مو مبتلا هستند و به دلیل عدم استفاده از ان در مزارع، میوه ها و سرشاخه درختان به شدت آسیب می بینند.
ملکوتی افزود: بهترین کارخانه کنجاله ساز روی در قزوین قرار دارد اما از محصولات آن استفاده درستی نمی شود. مصرف روی ایمنی بدن را افزایش می دهد اما از مصرف آن چه در بخش تولید محصولات کشاورزی و چه در غذا، دریغ می کنیم.