گواهینامه های مهارت های فنی و حرفه ای کشور الکترونیکی می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور گفت: برای اینکه امنیت گواهینامه های مهارتی افزایش یابد، بصورت آزمایشی صدور گواهینامه های الکترونیکی مهارت در سه استان البرز ، تهران و کردستان آغاز شد و بزودی در استانهای دیگر هم اجرا می شود.
کوروش پرند افزود: این گواهینامه یک چیپ الکترونیکی است که تا 20 گواهینامه در آن ثبت می شود و براساس کد شناسه و کد ملی ، مهارت آموز می تواند در پرتال سازمان فنی و حرفه ای اطلاعات گواهینامه های خود را مشاهده کند.
وی می گوید: این طرح در سه وزارت خانه تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی تعریف شده و در صورت موفقیت اجرای این طرح در سازمان فنی و حرفه ای، گواهینامه های وزارت آموزش و پرورش و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم الکترونیکی صادر می شود.
رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور دریافت وجه از کارآموزان برای صدور گواهینامه را براساس ماده 70 قانون بودجه سال 1392 کشور بیان کرد و افزود: این دریافت وجه ارتباطی به الکترونیکی شدن صدور گواهینامه ندارد و براساس قانون متقاضیان صدور ، تمدید و تعویض گواهینامه مهارت و پروانه تاسیس آموزشگاه آزاد به ازای هر مورد موظف به پرداخت 30 هزار ریال به حساب خزانه کشور است.
مدارک فنی و حرفه ای بین المللی می شود
رییس سازمان فنی و حرفه ایی کشور گفت: آموزش های فنی و حرفه ای کشور براساس استانداردهای بین المللی تعریف شده است و بدنبال آن هستیم تا مدارک فنی و حرفه ای دارای اعتبار بین المللی شود تا مهارت آموزان بتوانند در سراسر دنیا از این گواهینامه ها استفاده کنند.
کوروش پرند افزود : 13 استاندارد مهارت آموزی آشپزی این سازمان به وسیله موسسه های اپک هند و پیرسن اعتبار سنجی شده است و با ارسال مدارک سازمان فنی و حرفه ای تاییده گواهینامه بین المللی صادر می شود.
وی گفت: بدنبال اعتبار سنجی استاندارد دیگر مهارت های سازمان هستیم.
بیش از 5000 استاندارد مهارت آموزی فنی و حرفه ای در کشور تدوین شده است.