برداشت چغندرقند نشایی برای نخستین بار در گستره سه هکتار از زمینهای کشاورزی منطقه جلگه رخ آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، سیدمحمد نجفی در این باره توضیح داد: امسال برای اولین بار در این منطقه، سه
وی با بیان اینکه روش کشت نشایی علاوه بر صرفه جویی بالا در مصرف آب، ۳۰ تا ۴۰ درصد هم مصرف سموم دفع آفات نباتی و کودهای شیمیایی را کاهش میدهد، گفت: این روش همچنین تا میزان ۶۵ درصد در مصرف بذر صرفه جویی میکند.
این مسئول با اشاره به کیفیت بالای چغندر قند تولیدی در زمینهای حاصلیز جلگه رخ از نظر عیار و میزان قند موجود، یادآور شد: این میزان سطح کشت محصول چغندر قند به صورت نشایی در شهرستان بی نظیر است.
نجفی با بیان اینکه یکی از راهکارهای پایداری تولید چغندرقند، به عنوان یک محصول استراتژیک کشور، انجام کشت نشایی است، افزود: کشت چغندرقند نشایی در زمینهای کشاورزی منطقه جلگه رخ برای اولین بار انجام میشود و تاکنون مرسوم نبوده این کشت به صورت نمونه و ترویجی صورت بگیرد، ولی با این اقدام میتوان از تجارب حاصل شده برای توسعه و تعمیم این محصول در سالهای آینده در این منطقه بهره برد.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ افزود: بخش جلگه رخ، یکی از قطب های تولید چغندرقند خراسان رضوی محسوب میشود و پایین بودن دما و وقوع سرمازدگی و یخبندان در اواخر اسفندماه، یکی از محدودیتهای کشت بذری چغندرقند در این منطقه است که با روش کشت نشایی و تولید نشا در گلخانه، این محدودیت برطرف و منجر به افزایش بهره وری و عملکرد میشود.
نجفی سطح زیرکشت محصول چغندرقند در بخش رخ را به رغم کاهش ذخایر آب ناشی از خشکسالی در سال جاری، سه هزار هکتار اعلام کرد و افزود: میانگین عملکرد کشاورزان منطقه حدود ۶۰ تن در هکتار بوده، لیکن رکورد برداشت چغندرقند نشایی ۱۹۵ تن در هکتار و میانگین عملکرد ۱۶۰ تن در هکتار است.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی جلگه رخ، ارقام چغندرقند در منطقه رخ را از نوع توکان، دروتی، بتاسید، پرشیا و فرناندو و ... ذکر کرد و افزود: روشهای اصلاح الگوی کشت و کاهش بارندگی، ضرورت رفتن به سمت تولید علمی را بیشتر کرده است و کشت نشایی در همین راستا ارزیابی میشود.