رشد ۱۷ درصدی بودجه خوزستان در مقایسه با پارسال، مهمترین دستاورد مجمع نمایندگان استان است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، رئیس مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی، مجلس را خانه ملت و تعداد نمایندگان استان در مجلس یازدهم را ۱۸ نفر عنوان کرد و گفت: این نمایندگان با همسویی و هم افزایی، مشکلات خوزستان را بررسی میکنند و در هر جلسه تعدادی مصوبه را به عنوان خروجی برای پیگیری آنها در دستور کار قرار میدهیم.
قاسم ساعدی به برگزاری جلسههای مختلف با استاندار خوزستان، مسئولان و مدیران دستگاههای اجرایی مختلف اشاره کرد و افزود: در این جلسه ها، خلاءها، مشکلات و مسائل را از مسئولان دریافت و احضاء میکنیم.
وی نمایندگان خوزستان را جزو مجامع تلاشگر و پیگیر عنوان کرد و ادامه داد: در مرکز بر حسب دستگاههای اجرایی، مشکلات و مسائل موجود در استان را پیگیری میکنیم.
ساعدی قانونگذاری و تدوین قانون برای کشور و نظارت بر اجرای صحیح قانون را وظیفه مجلس شورای اسلامی برشمرد و اضافه کرد: نمایندگان خدمتگزار و نماینده مردم هستند، به عبارت دیگر نمایندگان در خط مقدم خدمت به مردم قرار دارند و با تلاش آنها جلب و جذب اعتبار حتی برای طرحهایی که به آنها اعتباری اختصاص نیافته است، خلاءهایی اعتباری رفع میشوند.
نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی میگوید: مجمع نمایندگان در ۲ سالی که تشکیل شده است، کارهای بسیار زیاد و بزرگی انجام داده که از آن جمله میتوان به رایزنیها برای بودجه سال ۱۴۰۱ استان خوزستان اشاره کرد.
رشد ۱۷ درصدی بودجه خوزستان
وی به حضور ۳ نفر از نمایندگان خوزستان به عنوان نمایندگان کمیسیونهای متفاوت در کمیسیون تلفیق بودجه اشاره و اضافه کرد: با این رایزنیها در کمیتههای تخصصی با دولت قبل از تقدیم لایحه بودجه به مجلس، موفق شدیم رشد ۱۷ درصدی بودجه در مقایسه با پارسال ایجاد کنیم.
ساعدی این بودجه را رقمی معادل ۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: تحقق این مهم نتیجه پیگیریهای مسئولان و مدیران دستگاههای اجرایی برا رفع مشکلات و همچنین پیگیری ها، رایزنیها و حضور نمایندگان خوزستان در وزارتخانه ها، سازمان برنامه و بودجه کشور، کمیسیونهای تخصصی و تلفیق است.
پیگیری برای ساخت و راه اندازی نیروگاههای تولید برق
وی به اراده و عزم جدی وزارت نیرو برای ساخت و راه اندازی نیروگاههای تولید برق در کشور اشاره کرد و افزود: کمیسیون انرژی و مجمع نمایندگان خوزستان در جلسههای متعددی که دولت اعم از؛ وزارتخانه ها، معاون رئیس جمهور و سایر نهادها برگزار میکند، مقرر کردیم که باید ۲۰ هزار مگاوات برق در استان تولید شود.
این مقام مسئول با اشاره بر تاکید برای ساخت نیروگاهها در نقاط مختلف استان براساس جانماییهای متخصصان و کارشناسان حوزه برق، ادامه داد: با تولید این میزان برق، علاوه بر اشتغالزایی و رفع مشکل بیکاری در خوزستان، برق مورد نیاز صنایع به سهولت تامین خواهد شد.
قاسم ساعدی به بروز مشکل برای برخی صنایع بزرگ در فصول گرم سال همزمان با کاهش آب پشت سدها و حتی توقف نیروگاههای برقابی خوستان اشاره و اضافه کرد: در برخی مواقع با کاهش تولید در صنایع و حتی تعطیلی آنها مواج میشویم.
اشتغال، تامین و صادرات برق، ارمغان ساخت نیروگاه های سیکل ترکیبی
وی تامین نیاز برق داخل، اشتغالزایی و تبدیل شدن خوزستان به قطب صادرکننده انرژی برق به کشور عراق را از جمله مزایای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق با ساخت و راه اندازی نیروگاهها برشمرد و گفت: مجلس متقاعد شده که استان ما قطب اقتصادی کشور و دارای ظرفیتهای تولید برق است و در آیندهای نزدیک شاهد اجرای عملیات ساخت و سپس بهره برداری از آنها خواهیم بود.
ساعدی با بیان اینکه نیروگاههایی که مقرر است ساخته و راه اندازی شوند، نیروگاههای سیکل ترکیبی هستند، ادامه داد: این امر سبب جبران خلاءها سالهای قبل میشود.
به گفته رئیس مجمع نمایندگان خوزستان؛ هم کمیسیون انرژی و هم مجمع نمایندگان استان این طرح را به مرحله قابل قبولی رسانده اند و درحال پیگیری برای تصویب آن هستند و درصورت تحقق، جزو کارهای ماندگار در پرونده این مجمع در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی به یادگار خواهد ماند.
پیگیری برای راه اندازی شهرکهای پتروشیمی و صنایع پایین دستی
وی بر تاکید و پیگیریهای دولت سیزدهم، در بحث پتروشیمیها مبنی بر توسعه صنایع پایین دستی و راه اندازی شهرکهای پتروشیمی اشاره کرد و گفت: مجمع نمایندگان خوزستان باتوجه به ظرفیتهایی که در استان و کمیسیون انرژی وجود دارد و همچنین رایزنیها با صنعت نفت و مجموعه پتروشیمی ها، پیگیریها برای ساخت و راه اندازی شهرکهای پتروشیمی در استان درحال پیگیری است.
ساعدی با اشاره به همراهی و توجه ویژه وزارت نفت، پتروشیمی و سایر مسئولان اجرایی کشور به خوزستان، افزود: درصورت تحقق این طرح و ساخت و راه اندازی شهرکهای پتروشیمی و صنایع پایین دستی، علاوه بر اشتغالزایی برای جوانان و توسعه تولید، از ظرفیتهای پتروشیمی خوزستان که به عنوان قطب پتروشیمی کشور محسوب میشود، بهرهمند خواهیم شد.
وی بر ایجاد فرصتهای شغلی در بخش خصوصی و دولتی تاکید کرد و ادامه داد: باتوجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، سرمایه گذاران بخش خصوصی به تنهایی نمیتوانند برای ایجاد اشتغال ورود کنند، بنابراین دولت نیز به عنوان مشوق، با آنها مشارکت کرده و آنها را تشویق به اشتغالزایی میکند.
تلاش برای اجرای طرحهای اشتغالزایی در خوزستان
ساعدی میگوید: علاوه بر پیگیری برای راه اندازی نیروگاههای سیکل ترکیبی و شهرکهای پتروشیمی و صنایع پایین دستی، بروزرسانی و توسعه ۲۸ مخزن مناطق نفت خیز جنوب که تاثیر زیادی در امر اشتغالزایی دارند، در دستور کار است.
این مقام مسئول به موافقت دولت با اجرای طرح دوخطه کردن خط خوزستان به لرستان، شلمچه به بصره و بهره مندی از ردیف اعتباری را از دیگر دستاوردهای مجمع نمایندگان خوزستان برشمرد و افزود: همچنین توسعه پالایشگاه آبادان بطور جدی در حال پیگیری است و همه این موارد موجب اشتغالزایی و رفع بیکاری خواهد شد.
به گفته نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه در مجلس شورای اسلامی؛ درصورت راه اندازی فاز دوم پالایشگاه آبادان، شاهد اشتغالزایی برای هزاران نفر خواهیم بود.
قاسم ساعدی بر توسعه بخش دولتی و فعالیت بخش خصوصی در امر اشتغال تاکید و اضافه کرد: زیرا با ارائه تسهیلات به متقاضیان برای خوداشتغالی، نتیجه خوبی حاصل نمیشود، بلکه باید بخشهای صنعتی و تولیدی را فعال کنیم تا برای افراد بیکار شغل خلق شود.
وی به احصاء مشکلات خوزستان و ارائه آنها به صورت شفاهی و کتبی به آقای مخبر دزفولی، معاون اول رئیس جمهور اشاره کرد و ادامه داد: مجمع نمایندگان خوزستان موظف شد کارگروهی متشکل از متخصصان و مهندسان فنی، اقتصادی و اجتماعی-فرهنگی را تشکیل دهد و ۴ تا ۵ پیشنهاد کلان در زمینه عمرانی، توسعه، اشتغال و اقتصاد بر حسب اولویتهای به روز استان به وی ارائه شود.
ساعدی میگوید: باتوجه به اینکه خوزستان در سال زراعی قبل رتبه اول در زمینه تولید گندم را کسب کرد، از وزیر جهاد کشاورزی خواسته شد نسبت به رفع مشکلات کشاورزان در رابطه با تامین کود و نهادههای کشاورزی، تامین آب و همچنین پرداخت مطالبههای کلزاکارانی که محصول خود را فروختند، ولی هزینهای به آنها پرداخت نشد، توجه ویژهای داشته باشند.
وی راه اندازی کارخانههای صنایع تبدیلی کشاورزی در خوزستان را یکی از مسائل مد نظر و سیاستهای جدید وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: همچنین توسعه نخیلات و حمایت از باغداران نیز از دیگر موضوعهای است که وزارتخانه مربوط به آن توجه دارد و اعتبارهای ویژهای برای این امر اختصاص خواهد یافت.
پیگیری تامین آب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در خوزستان
ساعدی تامین آب طرح ۵۵۰ هزار هکتار مقام معظم رهبری در خوزستان را یکی از مطالبهها و دغدغههای همیشگی مجمع نمایندگان استان برشمرد و افزود: در روزهای آغازین شکل گیری مجلس یازدهم جلسههایی با محوریت این موضوع تشکیل شد و تعدادی از نمایندگان مسئول پیگیری این مسئله از وزارت نیرو، سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاه مرتبط با طرح شدند.
وی به تصویب فاز دوم طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اشاره و اضافه کرد: وزارت نیرو تقبل و تصویب کرد که آب مورد نیاز آن قابل تامین است، ضمن اینکه معاون اول رئیس جمهور نیز آن را به عنوان طرح بسیار موثر در زنده نگه داشتن خوزستان و کشاورزی آن اعتقاد دارد و در آیندهای نزدیک اجرا خواهد شد.
از طرح پرداخت حق مناطق جنگی به کارمندان خوزستان و تبدیل وضعیت آنها چه خبر؟
ساعدی درخصوص حق مناطق جنگی و تبدیل وضعیت کارمندان شرکتی و حق الزحمهای در خوزستان گفت: در برنامه هفتم توسعه، ماده قانونی ۱۱۲ وجود دارد که براساس آن حق مناطق جنگی را به شاغلان مناطق جنگی و مرزی تخصیص داده شد که باتوجه به رای صادره از سوی دیوان عدالت اداری، این طرح برای مدتی کنسل شد.
وی افزود: با پیگیریهای نمایندگان خوزستان، این طرح مجدد اجرا و در آخرین حقوق کارمندان، این حق پرداخت شد، اما شهرستانهایی که به دلیل نزدیک نبودن به مرزها به آنها حق مناطق جنگی و مرزی تعلق نگرفته است، مجمع نمایندگان خوزستان مستمرا در جلسههایی که با هیئت دولت داشته، این موضوع را مطرح کرده و به صورت مکتوب در چندین مرحله پیگیری کرده اند.
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان میگوید: تلاش میکنیم حق مناطق جنگی به همه شهرستانهای استان تعلق بگیرد و به طور جدی پیگیر اجرای آن هستیم.
قاسم ساعدی درخصوص تبدیل وضعیت نیروهای شرکت و حق الزحمهای گفت: براساس دستورالعمل قانون جامع ایثارگران، فرزند شاهد، جانباز و رزمنده هستند، به ۲ بخش تقسیم میشوند، یک بخش از آنها ایثارگران غیرموظف هستند، یعنی خود فرد یا، ولی آنها به عنوان رزمنده در جبهههای جنگ حضور داشته اند و کار آنها رو به اتمام است.
وی بخش دیگر را ایثارگران موظف عنوان کرد و ادامه داد: تبدیل وضعیت این افراد و فرزندان آنها نیز تا پایان امسال انجم خواهد شد.
تحول در کیفیت و کمیت آب خوزستان با اجرای طرحهای آبرسانی
ساعدی طرح آبرسانی غدیر را یکی از دستاوردهای مجمع نمایندگان خوزستان و پیگیریهای مکرر و جدی آن عنوان کرد و ادامه داد: اهواز، دشت آزادگان، هویزه، حمیدیه، خرمشهر، آبادان و شادگان درحال حاضر از آب سد دز استفاده میکنند که از لحاظ کمیت و کیفیت قابل مقایسه با قبل نیست.
وی میگوید: فاز دوم طرح آبرسانی غدیر با عنوان کوثر و برای شمال خوزستان و با استفاده از آب رودخانه کارون در بالا دست استفاده خواهد شد و در برنامه وزارت نیرو قرار دارد و به زودی اجرایی میشود.
ساعدی اختصاص و جذب ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار به طرح جامع فاضلاب خوزستان را حاصل تلاش مجمع نمایندگان خوزستان هیئت دولت دانست و گفت: درحال حاضر ۱۲۰ جبهه کاری در اهواز و کارون فعال هستند، ضمن اینکه اعتبار سفر رئیس جمهور به استان درحال پیگیری است، البته در نقاطی که روند پیشرفت کار کند است، مجمع تذکرهای لازم را داده است.