رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: کنترل مصرف انرژی از الزامات دستیابی به رشد ۸ درصدی است و اگر مصرف گاز کنترل نشود، احتمال تبدیل شدن کشور به وارد کننده گاز وجود دارد.
بر اساس این گزارش ، «محمد جعفری»، این مطلب را در صد و یکمین نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری که روز چهارشنبه ۹ آذرماه برای دومین بار به موضوع «پیامدهای اقتصادی و اجتماعی اصلاح قیمت حاملهای انرژی» اختصاص یافته بود، بیان کرد.
رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور پرداختن به تبصره ۱۴ قانون بودجه را مهم دانست و گفت: هماکنون حدود ۸۰ میلیون نفر در کشور، یارانه دریافت میکنند و باید به فکر منابع این بخش عظیم باشیم.
جعفری در ادامه کنترل مصرف انرژی را از الزامات دستیابی به رشد ۸ درصدی دانست و گفت: برای مثال اگر مصرف گاز در کشور کنترل نشود، احتمال تبدیل شدن کشور به وارد کننده گاز وجود دارد.
وی سپس با بیان اینکه قطعا امسال تغییری در قیمت حاملهای انرژی نخواهیم داشت، گفت: در سازمان برنامه و بودجه کشور، هیچ فردی به فکر گران کردن قیمت انرژی نیست. بلکه ما معتقدیم باید کاری اساسی انجام دهیم تا مشکلات موجود را با مردم در میان بگذاریم.
رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه گفت: مصرف بالای انرژی، ناکارآمدی سیستمهای موجود انرژی، شرایط تورمی حاکم و صدمههای وارد شده به طبقه متوسط جامعه در یک دهه گذشته، از جمله این مشکلات هستند. جعفری سپس افزود: ما نمیخواهیم قیمت انرژی را افزایش دهیم و از سوی دیگر ادامه روند کنونی مصرف انرژی، بهشدت برای کشور آسیبزاست و باید برای آن فکری اساسی بشود.