خاویر پیچاسیک، رئیس هیئت مدیریت شبکه انتقال برق فرانسه ضمن منتفی ندانستن احتمال قطعی برق در ماههای آینده، تاکید کرد فرانسه در زمستان امسال یک واردکننده اصلی برق خواهد بود
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، پیچاسیک که در مصاحبه با شبکه «فرانس انفو» سخن میگفت، هشدار داد: خطر کمبود و قطعی برق در طول زمستان وجود دارد، اما همه چیز اساسا به شرایط آب و هوایی بستگی دارد.
پلت فرم اکووات EcoWatt که توسط RTE مدیریت میشود، سه روز قبل از قطعی برق با ارسال سیگنال قرمز هشدار میدهد. طبق اعلام مسئولان RTE، اگر مصرف برق در این مدت کاهش نیابد، قطع برق اجتناب ناپذیر خواهد بود.
زمستان امسال فرانسه در معرض خطر قطعی برق قرار دارد و علت اصلی آن این است که میزان تولید برق هستهای در این کشور به پایینترین سطح رسیده است. نیمی از ناوگان راکتورهای هستهای فرانسه به دلیل عملیات نگهداری که از پیش برنامه ریزی شده بود یا به علت مشکل فرسودگی تجهیزات، خارج از دسترس است.
پیچاسیک خاطر نشان کرد که کمبود برق هستهای باعث شده است که فرانسه تا حدی به واردات برق روی آورد، اما باید به فکر زمستان باشیم و میزان واردات برق را افزایش دهیم چرا که در فصل سرما به انرژی بیشتری نیاز داریم. آلمان، بریتانیا، اسپانیا و فرانسه در زمستان امسال همه واردکننده برق خواهند بود.
رئیس هیئت مدیره شرکت RTE ادامه داد از دیرباز فرانسه از صادرکنندگان بزرگ برق بوده است، زیرا ناوگان هستهای بسیار بزرگی داشته است، اما در این بخش مشخص شده که با برخی مشکلات مواجه است که البته حل خواهد شد، اما چند سال طول خواهد کشید. در این مدت کشور ما برق وارد خواهد کرد. او توضیح داد که فرانسه ظرفیت فیزیکی واردات ۱۵ گیگاوات برق را دارد.
دولت فرانسه بخشنامهای را برای مسئولان مناطق مختلف ارسال خواهد کرد تا ادارات خود را برای قطعیهای برنامه ریزی شده احتمالی که میتواند بر ۶۰ درصد جمعیت کشور تاثیر بگذارد، آماده کنند. در عین حال دولت فرانسه قول داده است در مدیریت انتقال و توزیع برق به گونهای عمل کند که هیچ مرکز و مکان مهم یا هیچ مشتری اولویت دار تحت تاثیر قطعی برق قرار نگیرد.
پیچاسیک با یادآوری ضرورت کاهش مصرف برق توسط شهروندان و کسب و کارها، هشدار داد وضعیت پرخطری وجود دارد، اما قطعی برق را از حالا نمیتوان اجتناب ناپذیر دانست.
بر اساس آخرین گزارش RTE که روز سه شنبه، مصرف برق در فرانسه در هفته گذشته در مقایسه با میانگین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ حدود ۶.۷ درصد کاهش یافت که این کاهش تا حد زیادی مربوط به بخش صنعت بوده است.
اخبار مرتبط