مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: ایستگاههای آنلاین پایش آلودگی هوای منطقه پارس جنوبی تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست در حال بهرهبرداری هستند.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم اطلاع دقیقی از وضعیت آلودگی هوا داشته باشیم؛ غیر از پنج ایستگاه که به صورت آنلاین و لحظهای میزان آلایندهها را اندازه گیری میکنند، تمامی منطقه را شبکه بندی کرده و در هر یک از شبکه ها، یک ایستگاه پایش راه اندازی کرده ایم. در مجموع ۱۰۰ ایستگاه پایش در این منطقه وجود دارد از پارس ۲ آغاز میشود و تا فرودگاه بینالمللی خلیج فارس ادامه مییابد و همه مراکز جمعیتی و بخشها و روستاهای همجوار را در بر میگیرد.
اسدی گفت: هم اکنون ایستگاههای آنلاین پایش آلودگی هوای منطقه تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست در حال بهرهبرداری هستند. دادههای موجود نیز موید این نکته است که در مناطق مسکونی همجوار منطقه صنعتی، در مورد برخی آلایندهها مثل بنزن که از سوی سازمان بهداشت جهانی، سرطانزای درجه یک شناخته شده، هیچ مشکلی وجود ندارد. با این وجود، آلودگی هوا در ابعاد صنعتی بدین پهناوری، مسالهای گریزناپذیر است.
وی افزود: علاوه بر بنزن که یک آلوده کننده خطرناک است، به گواه آمار و ارقام، میزان دیگر آلایندهها نیز به نسبت پایین است.
اسدی گفت: در مجموع برنامه مدونی برای پایش و کنترل دو آلاینده اصلی منطقه یعنی دی اکسید گوگرد و بنزن در قالب مصوبه هیات دولت ابلاغ شده که هم اکنون در حال اجراست.
وی افزود: دادههای آماری مربوط به این آلاینده ها، به صورت پیوسته در حال پیگیری و پایش بوده و گزارشها به صورت روزانه تدوین میشود. در عین حال با هدف آگاهی سایر مردم کشور از وضعیت کیفی هوای این منطقه استراتژیک، دادههای سه ایستگاه پایش کیفیت هوای منطقه بر روی پایگاه اینترنتی سازمان حفاظت محیط زیست به صورت پیوسته و برخط برای عموم مردم قابل رویت است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: با پیگیریهای انجام شده برنامههای اصلاحی برای بازیابی گازهای مشعل و بهبود واحدهای بازیافت گوگرد در سه سطح کوتاه مدت یک ساله، میان مدت سه ساله و بلند مدت ۵ ساله تعریف شده است؛ به طوری که جنس کارهای کوتاه مدت از نوع تعمیراتی، کارهای میان مدت در حوزه خرید تجهیزات و کارهای بلند مدت در حوزه اصلاح و تغییرات فرایندی است.
اسدی افزود: کاهش فلرینگ در برخی از شرکتهای پتروشیمی آغاز شده است؛ به عنوان مثال در شرکت پتروشیمی نوری طرح کاهش فلرینگ انجام شده و در شرکتهای پتروشیمی زاگرس و آریاساسول نیز در مرحله بهره برداری قرار گرفته است.
وی گفت: توسعه فضای سبز منطقه، به عنوان راهکاری کلیدی در کاهش میزان آلاینده ها، همواره در اولویت برنامههای زیست محیطی شرکت ملی نفت ایران بوده است و به دقت در تمامی مناطق عملیاتی اجرایی میشود.