مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به باغداران توصیه کرد برای افزایش مقاومت محصولات باغی حتما به چند نکته توجه کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه،
۱) مدیریت آبیاری اواخر فصل در محصولات حساس به سرمای زودرس پاییزه و سرمای مانای زمستانه؛ به این منظور لازم است در اواخر فصل رشد که زمان آن بسته به نوع محصول میتواند از اوایل شهریور تا نیمه مهر متفاوت باشد باغداران با کم کردن میزان آب مصرفی نسبت به آمادگی درختان برای خزان اقدام کنند.
۲) تغذیه: در طول فصل با استفاده از بعضی مواد غذایی همچون پتاسیم نسبت به تغذیه درخت اقدام شود چرا که این موضوع باعث می شود مقاومت بافتهای گیاهی نسبت به تاثیرات سوء سرما زدگی افزایش یابد.
۳) زمان مناسب هرس: بهتر است در مناطق سردسیر و در خصوص درختان حساس به سرما زدگی زمستانه، عملیات هرس پس از سپری شدن یخبندانهای زمستانه انجام شود.
۴) در صورت امکان قبل از وقوع سرما زدگی نسبت به آبیاری باغ با استفاده از سیستمهای آبیاری و یا بصورت معمولی اقدام شود.
۵) استفاده از تاسیسات گرمایشی از قبیل بخاری باغی، ایجاد دود در باغ با استفاده از مواد دود زا مثل کاه و کلش و... در مواقع وقوع سرما زدگی میتواند به حفظ درختان از سرما زدگی کمک کند.
۶) استفاده از چاهک معکوس به منظور تعدیل دمایی در کاهش اثرات سرمازدگی موثر است.
۷) استفاده از سیستمهای حفاظتی باغ مانند ایجاد سایبان میتواند به کاهش اثرات نامساعد اقلیمی از قبیل سرما زدگی کمک کند.