کمبود علوفه و نهاده های دامی ؛
چالش های فراروی عشایر در کهگیلویه و بویراحمد
معاون جهاد کشاورزی استان گفت: قیمت نهادههای دامی پنج تا ۶ برابر افزایش یافته و این موضوع موجب گلایه دامداران شده است.
وی با اشاره به اینکه دامداری علمی و صنعتی هم در چند سال اخیر در استان پیشرفتهای خوبی داشته است بیان کرد: سرجمع تولیدات دامی این استان ۱۵۵ هزار تن است که این میزان ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تولید ناخالص داخلی دارد.
بهنام پور ادامه داد: پدیده خشکسالی موجب شده تا از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام در استان بیش از ۸۰ درصد به مراتع وابسته شوند که اغلب آنها دام سبک هستند.
وی با اشاره به اینکه تناسبی بین قیمت تمام شده و قیمت فروش محصولات دامی به ویژه گوشت قرمز و مرغ وجود ندارد، بیان کرد: قیمت تمام شده یک کیلو گوشت قرمز به صورت زنده برای دامدار حداقل بیش از ۱۰۰ هزار تومان است، اما در واقع بیش از ۷۰ هزار تومان در بازار مشتری ندارد و تولید غیر اقتصادی شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان یاد آور شد: در مناطق قشلاقی استان چیزی به نام علوفه وجود ندارد و دامداران به صورت دستی به دامها علوفه میدهند که با قیمت بالای نهاده ها، دامداران به سختی علوفه تهیه می کنند.
بهنام پور اضافه کرد: از میزان تولید سالیانه ۹۶هزار تن شیر و ۱۶ هزار تن گوشت قرمز در کهگیلویه و بویراحمد ۳۵هزار تن شیر و هشت هزار تن گوشت قرمز در مناطق عشایری تولید می شود.