به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی بهادری جهرمی در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار داشت: چند سالی است که آب مخزن سد قشلاق سنندج به علت تغذیهگرایی، دچار تغییر در طعم و بو شده و این موضوع، نارضایتی مردم را به دنبال داشته است تا اینکه تصمیم بر این شد برای رفع این مشکل، آب از سد آزاد بهطور مستقیم به سنندج برسد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: طرح آبرسانی سنندج از بهمن سال ۱۳۹۹ آغاز شد. آب شرب سنندج از اولویتدارترین طرحهای کشور در دولت سیزدهم قرار گرفت که اکنون با یک کار جهادی و شبانهروزی آماده افتتاح است. با بهرهبرداری از این طرح، هر سال امکان ۵۷ میلیون متر مکعب آبرسانی به مرکز استان کردستان ایجاد شده است تا مردم از آب شرب با کیفیت و پایدار بهرهمند شوند. طراحی، ساخت، نصب و راهاندازی این طرح بهطور کامل بهدست متخصصان و کارشناسان ایرانی و تولیدکنندگان داخلی انجام شده است.
بیش از ۸ میلیون تن تاکنون از خدمات پنجره واحد بهرهمند شدهاند
بهادری جهرمی در این نشست، همچنین با بیان اینکه ۸۳ درصد دستگاهها به سامانه پنجره واحد متصل شدهاند، گفت: بیش از ۸ میلیون تن توانستهاند از خدمات پنجره واحد بهرهمند شوند و ۱۷ درصد باقیمانده دستگاهها هم یا در حال اتصال هستند یا مسائل فنی دارند که قرار است حل شود.
سخنگوی دولت اظهار داشت: برای نخستین بار در کشور برای بررسی لایحه بودجه، کمیته خاصی در دولت ایجاد شد تا بهطور تخصصی به این موضوع پرداخته شود و نخستین نشست کمیته بودجه، هفته گذشته برگزار شد. این نشستها بهصورت هفتگی در حال انجام بوده و با اصلاح فرایندی که صورت گرفته است، انتظار میرود کار بررسی برنامهها و احکام بودجه زودتر پیش برود و در موعد قانونی به مجلس ارسال شود.
تفاوت دور نخست و دوم سفرهای استانی
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه دور دوم سفرهای استانی چه تغییراتی نسبت به دور نخست دارد و تمرکز دولت در این دور، بیشتر بر چه موضوعاتی است، تصریح کرد: این دوره با تمرکز بر تکمیل، افتتاح و بهرهبرداری از طرحهای دور نخست است و اولویتدهی به این حوزه صورت خواهد گرفت. قرار است استانهایی در اولویت باشند که طرحهای دور نخست را موفق شدند با سرعت بیشتری به پیش ببرند.
سخنگوی دولت گفت: این موضوع، هم مشوقی برای استانها خواهد بود، هم به نوعی رقابتی برای تسریع انجام مصوبات سفرهای استانی و عمل به خواستههای مردم در این مدت است.
بهادری جهرمی، یادآور شد: احتمالاً بخشی از سفرهای دور دوم، بهصورت تشکیل نشست هیئت وزیران در استانها و بخشی دیگر هم به روش سابق در قالب سفر رئیس جمهور و برخی وزرا برگزار میشود.
سخنگوی دولت تأکید کرد: با توجه به رصدی که هم در دور نخست سفرها و هم در مکمل آن در این فاصله صورت گرفته است، دور دوم عملیاتیتر، طراحیشدهتر و با آسیبشناسی دقیق از وضعیت پیشرفت طرحهای دور نخست انجام خواهد شد تا شاهد سرعتبخشی بیشتر به عملیاتی شدن مطالبات مردم در استانها باشیم.
رشد ۲۶۹ درصدی تعیین تکلیف کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره تعیین تکلیف کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی، اظهار داشت: در این زمینه با رشد ۲۶۹ درصدی تعیین تکلیف کالاهای موجود در انبارهای اموال تملیکی، حرکت جهادی که از یک سال پیش برای ساماندهی به انبارهای اموال تملیکی با بازدید رئیس جمهور از این انبارها در بوشهر آغاز شده، پیش رفته است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه از سال گذشته برای رفع موانع قانونی، لایحه اصلاح قانون تأسیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی و اساسنامه آن تنظیم شده است، گفت: این لایحه با قید دو فوریت به مجلس ارائه شده است و منتظریم تا سریعتر، نمایندگان مجلس، بررسی و تصویب آن را پیش ببرند تا سرعت اصلاحات در این مجموعه بیشتر شود.
بهادری جهرمی با یادآوری اینکه در سال گذشته، توسعه و تجهیز انبارهای ۱۴ استان انجام شده است، ادامه داد: این موضوع در مساحت ۱۳ هزار متر مربع و با هزینهای بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان صورت گرفته و از ابتدای امسال تا ابتدای آذر، نسبت به دوره مشابه سال پیش، ارزش تعیین تکلیف کالا از ۱۵ هزار میلیارد تومان بیشتر بوده و با رشد ۲۶۹ درصد روبرو شده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت تحقق وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال، گفت: بیش از ۹۵ درصد متقاضیان مسکن، تعیین تکلیف شدند. حدود ۱ میلیون و پانصد هزار مسکن هم در مراحل اجرایی صفر تا صد قرار گرفتند و در سفرهای استانی آینده، شاهد افتتاحها خواهیم بود. درباره تأمین مصالح نیز وزارت صمت، برنامهریزی لازم را برای تأمین مصالح این مسکنها در طول چهار سال پیشبینی کرده و تاکنون نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان تأمین مالی برای ساخت این واحدها در اختیار سازندگان قرار گرفته است.
دولت، تمام قد پشتیبان تیم ملی است
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره پاداش در نظر گرفته شده برای ملیپوشان فوتبال در جام جهانی، اظهار داشت: آرزوی موفقیت برای تیم ملی داریم و امیدواریم بازی موفقی داشته باشند و مانند رقابت قبل، با روحیه، اتحاد و انسجامی که در تیم شاهد هستیم، شاهد موفقیت در رقابت امشب باشیم.
سخنگوی دولت، ادامه داد: پاداشهایی را فدراسیون فوتبال و دولت در نظر گرفته که بخشی هم تقدیم شده است. اگر امشب شاهد مسابقه موفقی باشیم، باز هم پاداشهای دیگری در اختیار عزیزان قرار خواهد گرفت و دولت، تمام قد پشتیبان تیم ملی است.
بهادری جهرمی، یادآور شد: اصلیترین پاداش به فوتبالیستها خروش و شادی ملی ملت ایران است که دل همه مردم کشور و دوستداران ملت و کشور را شاد کردند و انشاءالله امشب این شادی مضاعف شود. مهم این است که اعضای تیم ملی، درک و احساس کنند که دولت و ملت، کاملاً پشتیبان آنان هستند.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهاد تعطیلی فردا (چهارشنبه) در صورت موفقیت امشب تیم ملی فوتبال در برابر آمریکا، گفت: ان شاالله همه با هم دعا کنیم که امشب مسابقه خوبی را شاهد باشیم و شیرینی خوبی هم از بازیکنان کشور بگیریم.
بهادری جهرمی در برابر اصرار خبرنگاران، تأکید کرد: همه دعا کنیم که رقابت خوبی داشته باشیم و همه، برد خواهیم داشت.
همکاری با رسانههای معاند در حکم مشارکت در اقدام تروریستی است
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت برای اقدام متقابل با تحریکات رسانههای فارسیزبان خارجی علیه امنیت ملی ایران، اظهار داشت: با توجه به ترویج آشکار تروریسم، خشونت و نقض تمامیت ارضی کشور از سوی رسانههای معاند، هر گونه همکاری با آنها در حکم مشارکت در اقدام تروریستی است.
بهادری جهرمی، ادامه داد: مرکز امور حقوقی بینالمللی ریاست جمهوری با همکاری دستگاههای مربوطه، مستندات لازم درباره اقدامات تروریستی این رسانهها را گردآوری کرده و موارد نقض قوانین و مقررات بینالمللی، مشخص شده است. همچنین، کارهای حقوقی و پیگیریها با مسئولیت دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در مراجع بینالمللی آغاز شده است.
کشورهای غربی، کمیتههای حقیقتیاب برای شناسایی تأمینکنندگان بمبهای شیمیایی تشکیل دهند
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل و کمیته حقیقتیاب، تصریح کرد: آلمان که یکی از بانیان این قطعنامه بود، سابقه بسیاری در اقدامات ضد حقوق بشری دارد. شهروندان اهل سنت و کرد ساکن سردشت، گواه روشن و زندهای بر وضعیت و اقدامات ضد حقوق بشری، ضد کودکان و ضد زنان، بهدست رژیم نژادپرست آلمان علیه ملت ایران هستند.
بهادری جهرمی، ادامه داد: این کشورها باید پاسخگوی بیش از ۶ هزار بمب شیمیایی باشند که بر سر ملت ما ریختهاند و کمیتههای حقیقتیاب برای شناسایی تأمینکنندگان این بمبهای شیمیایی تشکیل دهند که آنچه در گذشته انجام دادند، جبران کنند. بیش از ۶۷ هزار تن را جانباز شیمیایی کردند که بیش از ۱۵۰۰ تن از آنان، زنان و کودکان بودند. برای بررسی اظهارات دروغین مقامات غربی، باید کمیته حقیقتیاب تشکیل شود.
دولت، نخستین مدعی در حوزه بررسی تخلف و کوتاهی است
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره تدابیر دولت برای رفع کمبود دارو گفت: دولت نشان داده که نخستین مدعی در حوزه بررسی تخلف و کوتاهی است و به همین علت، با توجه به همهگیری گسترده ویروس آنفلوآنزا که بسیار بیشتر از ایام گذشته بود، در ابتدای کار، رئیس جمهور دستور رسیدگی به عوامل و علل این کمبود داد و تدبیری صورت گرفت و برخی مدیران کارخانهها برکنار شدند. تغییراتی نیز در سیاستها شاهد بودیم.
بهادری جهرمی، ادامه داد: به موازات این کار، واردات دارو نیز در دستور کار قرار گرفت و دومین محموله دارو وارد کشور شد تا بخشی از این کمبودها جبران شود و همزمان، تولیدکنندهها با سه نوبت کردن کار، تولید را افزایش دادند و نتیجه این تولید سه نوبته، افزایش حجم تولیدی دارو در حوزه آنتیبیوتیک و سِرُم بود که بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیش از سه برابر مدت مشابه سال قبل بوده است.
سخنگوی دولت، تأکید کرد: منتظریم این سرعتبخشی در تولید دارو در کارخانهها، دسترسیها را برای مردم محقق کند. در کشور، ذخایر راهبردی کالاهای خاصی در حوزه دارو و سایر اقلام را داریم و از شرایط خوبی برخورداریم.
مراحل آمادهسازی زیرساختهای کالابرگ الکترونیکی در حال انجام است
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در کشور، اظهار داشت: از ابتدا در مجلس و بودجه مقرر شده بود که یارانه به شیوه کالابرگ یا سایر راهها ممکن باشد؛ دولت همین مسیر را گذراند و اصل را بر این گذاشت که اگر زیرساختها مهیا شد، از این راه پیش برود، اما وقتی زیرساختها و شرایط آن فراهم نیست، پرداخت یارانه را متوقف نکند و بهطور مستقیم پرداخت کند.
سخنگوی دولت، تصریح کرد: مراحل آمادهسازی زیرساختهای کالابرگ الکترونیکی به صورت مستمر در حال پیگیری و انجام است و در نشستهای دولت، از جمله ستاد تنظیم بازار و ستاد هماهنگی اقتصادی به صورت هفتگی رصد میشود. دولت اصرار دارد در تخصیص یارانه به مردم و تأمین کالاهای اساسی مردم و منابع غذایی آنها خطر نکند و به روشهایی پیش برود که فرایند، دچار حاشیه و وقفه نشود.
دانشگاه همچنان فعال، پیشرو و زنده است
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه با توجه به حضور او در دانشگاهها، وضعیت دانشجویان معترض، چگونه است و مشکل حضور نیافتن آنان در کلاس درس دانشگاه، چه زمان حل میشود، اظهار داشت: دشمنی تمام قد دشمنان که میخواستند تولید علم در کشور را که باعث سرعتبخشیدن به تولید و حل مشکلات در سایر بخشها میشود، با تمام شیطنتهای خود متوقف کنند، نتیجه نداد و بر خلاف انتظار آنان، دانشگاه همچنان فعال، پیشرو و زنده است و مسیر علمی خود را میگذراند.
سخنگوی دولت، تأکید کرد: در دوره کرونا شاهد تعطیلی مدارس و دانشگاهها بودهایم، اما امسال آنها باز، فعال و پویا هستند و تقریباً همه کلاسها به صورت منظم برگزار شده است.
بهادری جهرمی، ادامه داد: همین مسیر نیز انشاالله به پیش خواهد رفت و دولت نیز حامی استمرار همین فضای علمی باز، رونده و حلکننده مشکلات در کشور خواهد بود. خط قرمز دولت، وقفه در جریان تولید علم کشور است و به هر عاملی که مانع جریان تولید در کشور میشود، اجازه این کار را نخواهد داد.
دولت، استقلال دانشگاهها را محترم میشمارد
سخنگوی دولت، همچنین درباره برخورد دروندانشگاهی با برخی دانشجویان، اظهار داشت: فرایندها و ساز و کارهای دروندانشگاهی، ظرفیتهای کافی را برای پیشبرد علمی، نظم و انضباط دارد و باید اجازه داد این موضوعات، درون دانشگاه پیگیری شود. دولت نیز استقلال دانشگاهها را محترم میشمارد.
از انعکاس خبر امیدبخش، ابا نداشته باشیم
بهادری جهرمی در ادامه گفت: احساس میکنم بعضاً اگر در جایی دستاورد ملی برای کل مردم محقق شده است، برخی رسانهها ابا دارند که آن خبر امیدبخش و افتخارآفرین را منعکس کنند. ابا نداشته باشیم و اگر خبری امیدبخش است، آن را منعکس کنیم.
تورم به حدود ۴۰ درصد رسید
سخنگوی دولت، یادآور شد: در حوزه اشتغال، بر اساس آمار رسمی، بیش از ۸۰۰ هزار شغل در سال نخست فعالیت دولت، حاصل شده و آمار رسمی بیکاری نیز کاهش داشته است. تورم هم نزدیک ۶۰ درصد در ابتدای کار دولت با پرداخت یارانه ۴۵ هزار تومانی بود که در اسفند به حدود ۳۵ درصد و با اصلاح نظام پرداخت یارانهها به حدود ۴۰ درصد رسید و بین ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش تورم را تجربه کردیم. یارانه نیز به ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
بهادری جهرمی، تأکید کرد: نرخ بیکاری در برخی از شهرهای ما به پنج یا شش درصد رسیده است و مسیر مشکلات در جهت درمان، حرکت میکند. البته درمان تکمیل نشده است و کار باید ادامه یابد. دولت در سختترین شرایط اقتصادی، کار را تحویل گرفت و بهصورت شبانهروزی تلاش میکند که اوضاع را بهبود بخشد.
سخنگوی دولت، خطاب به نمایندگان رسانهها با بیان اینکه اگر تورم از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد رسیده است، آن را یک بار تیتر بزنیم، گفت: گناهی ندارد که یک وقتی، دل مردم را شاد کنیم؛ خیلی بد نیست. البته ۴۰ درصد تورم به معنای نداشتن گرانی نیست، بلکه یعنی ما در طول سال گذشته موفق شدیم ۲۰ درصد از گرانی را مهار کنیم، آن هم با توجه به اینکه یارانه را از ۴۵ هزار به ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان افزایش دادیم.
بهادری جهرمی، ادامه داد: اگر فرض کنیم حتی سرعت فعلی را نیز افزایش ندهیم، پیشبینی میشود که دو سال دیگر بتوانیم دو تا ۲۰ درصد، تورم را کاهش دهیم و آن را مهار کنیم.
زمان معرفی وزیر راه و شهرسازی
سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که قرار بود وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، ۶ آذر به مجلس معرفی شود، اما چنین نشد، گفت: وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی به محض نهایی شدن، اعلام میشود.
آخرین مصوبات دولت
بهادری جهرمی، همچنین آخرین مصوبات دولت را به این شرح اعلام کرد:
* موافقت هیئت دولت با آییننامه اجرایی مربوط به واگذاری بلاعوض داراییهای فکری، دستاوردهای پژوهشی و حق بهرهبرداری از آنها به شرکتها و مؤسسات دانشبنیان
در اجرای ماده ۵ قانون جهش تولید دانشبنیان، مبنی بر مجوز دادن به همه دستگاههای اجرایی برای واگذاری بلاعوض تمام یا بخشی از داراییهای فکری، دستاوردهای پژوهشی و حق بهرهبرداری از آنها به شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد و بوستانهای علم و فناوری یا افراد فعال در انجام طرح، اعم از اعضای هیئت علمی، دانشجویان و پژوهشگران، هیئتوزیران آییننامه اجرایی مربوط را به تصویب رساند.
حقوق دولت از دستاوردهای پژوهشی بهصورت بلاعوض به پژوهشگران و شرکتهای دانشبنیان و فناور که برای حل مسائل کشور فعالیت میکنند، واگذار میشود. مانعزدایی و آسان شدن تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی، گام مهمی در حضور بیشتر نظام علمی و پژوهشی کشور در حل چالشهای ملی و تحقق اقتصاد دانشبنیان بهشمار میآید.
در اختیار گذاشتن همه یا بخشی از دارایی فکری، دستاوردهای پژوهشی و حق بهرهبرداری از آنها که متعلق به دستگاه اجرایی است، بهصورت بلاعوض با تأیید بالاترین مقام دستگاه، به اشخاص فعال و شرکتهای دانشبنیان و فناور در طرح برای تجاریسازی آنها مجاز است.
*موافقت دولت با لایحه دو فوریتی ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان
پیرو مصوبات سفرهای استانی و وعدههای رئیس جمهور درباره ساماندهی فعالیت کولبران و ملوانان، دولت برای تقویت اقتصاد مرز، تأمین معیشت مرزنشینان، مدیریت واردات کالا، کاهش قاچاق کالا و ارز، رونق گردشگری مناطق مرزی و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان، با پیشنهاد لایحه دو فوریتی «ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان» موافقت کرد.
به موجب این لایحه، برای تقویت و رونق اقتصاد مناطق مرزی، ایجاد شفافیت و رصدپذیر کردن واردات، توزیع و عرضه کالاهای مبادله مرزنشینی، تقویت معیشت مرزنشینان و کاهش مبادلات غیر رسمی در مرزهای زمینی و آبی، واردات کالا از راه شناورهای سنتی و فلزی با ساختار لنج با ظرفیت ناخالص کمتر از ۵۰۰ تن، ملوانی (ته لنجی) و فعالان مرتبط با مبادلات مرزی (کولبران) به مدت ۵ سال بر اساس ترتیبات این قانون، مجاز و پس از آن، کالاهای وارداتی به استثنای میزان مورد نیاز مرزنشینان و اصناف مستقر در مناطق مرزی، تابع قوانین و مقررات تجارت خارجی است.
محدوده جغرافیایی اجرای این قانون، شامل مناطق مرزی مشمول در استانهای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به موجب آییننامههای هیئت وزیران تعیین میشود.
سقف و ارزش کل واردات کالا از راه این رویهها، به میزان حداکثر ۱۰ درصد حجم واردات سال قبل تعیین و انجام آن منوط به ثبت آماری در سامانه جامع تجارت، اخذ شناسه کالا و رهگیری، ثبت اطلاعات در سامانه جامع انبارها و تعیین منشأ ارز کالاهای وارداتی است.
* موافقت دولت با افزایش کمک هزینه پرداختی در قانون حمایت از حقوق معلولان
هیئت وزیران به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با افزایش میزان کمک هزینه (یارانه) پرداختی سازمان بهزیستی کشور به مراکز غیر دولتی (روزانه و شبانهروزی) برای نگهداری، مراقبت و خدمات توانبخشی، آموزشی، حرفهآموزی معلولان و حق پرستاری افراد دارای آسیب نخاعی و معلولان شدید و بسیار شدید از محل اعتبارات تخصیصی این سازمان در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، موافقت کرد.
برای نخستین بار، یارانه کمک هزینه نگهداری شبانهروزی عزیزان معلول، ۵۰ درصد، کمک هزینه نگهداری روزانه معلولان، ۳۵ درصد و حق پرستاری مادران و همسران فداکاری که در خانه از معلولان عزیز مراقبت میکنند، ۲۰ درصد افزایش یافت.