جشنواره طعم کتاب با عشایر هر ۲ هفته یکبار در یکی از شهرستانهای شمال خوزستان که میزبان عشایر هستند برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان در آیین افتتاحیه این جشنواره که در ۲۰ کیلومتری غرب کرخه در اطراف شهرستان شوش برگزار شد بیان کرد: استان خوزستان در نیمه دوم سال میزبان عشایر کوچ نشین است و کتاب هدیه و ارمغان اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان برای هر مهمان و مراسمی است.
عباس حسین زاده گفت: در قالب این جشنواره کتابداران کتابخانههای عمومی با کوله باری از اقلام فرهنگی به استقبال عشایر میروند تا در اعتلای فرهنگ کتابخوانی گامی موثر بردارند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان اظهار داشت: این اداره کل با شناسایی نقاط متراکم خوزستان که عشایر حضور بیشتری در آنجا دارند شهرستانهای میزبان را شناسایی و این جشنواره را برگزار میکند.
حسین زاده با بیان اینکه وارگاه یا وارگه اصطلاحی است که به نقاط متراکم از حضور عشایر و تعدد چادرهای خانوارها گفته میشود ادامه داد: این نقاط در اطراف شهرستانهای شمال استان خوزستان بیشتر به چشم میخورد.
وی با بیان اینکه در هر وارگاه حدود پنج هزار نفر در قالب یک هزار خانوار عشایری زندگی میکنند افزود: این عشایر از سمت همدان و بروجرد راهی خوزستان شده و اداره کل کتابخانههای خوزستان در این نقاطط جشنواره طعم کتاب با عشایر را برگزار میکند.
حسین زاده، بیان کرد: کتابخانهها برای ارائه خدمات به همه اقشار جامعه و حضور مطلوب در بین مردم از چارچوب و ساختار فیزیکی خود خارج میشوند و در میان مردم حضور مییابند.
وی افزود: در این خدمت فرهنگی علاوه بر اجرای برنامههای کتابخانهای در میان عشایر، افراد بازمانده از تحصیل نیز شناسایی شده و به آموزش و پرورش معرفی میشوند تا راهکار لازم برای ادامه تحصیل و باسواد شدن کودکان عشایری فراهم شود.
علی سعدی رئیس اداره امور عشایر شهرستان شوش نیز در این آیین از کوچ نشینی به عنوان یک زندگی سنتی و با اصالت نام برد و گفت: از فرصت کوچ نشینی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین عشایر میتوان استفاده کرد.
در ادامه مراسم از پوستر جشنواره "طعم کتاب با عشایر" رونمایی شد.
اجرای قصه گویی، نقاشی و رنگ آمیزی، معرفی کتاب، مسابقه طناب کشی، فوتبال دستی و بازیهای فکری در میان کودکان عشایری از دیگر برنامههای این جشنواره است.
همچنین در پایان این جشنواره کتابداران با توزیع اقلام بهداشتی در میان بانوان عشایری، به آموزش نکات بهداشتی و سلامت پرداختند.