دبیرکل کمیته عالی اجرایی و میراث جام جهانی قطر گفت کشورهای غربی با طراحی مسائلی فتنه انگیز همچون بازوبند همجنس بازان، به فرهنگ خاورمیانه بی احترامی میکنند.
انگلیس و ولز از جمله تیمهای رقابت کننده بودند که برنامه ریزی کرده بودند، کاپیتان شان بازوبند «وان لاو» را در قطر به بازو ببندد؛ جایی که روابط هم جنس غیرقانونی است. اما پس از آنکه فیفا – فدراسیون جهانی فوتبال – تهدید کرد بازیکنانی را که بازوبند بپوشند تحریم ورزشی میکند، تیمهای یاد شده عقب نشینی کردند. فیفا اعلام کرد هر بازیکنی، بازوبند «وان لاو» بپوشد به محض ورود به زمین بازی، کارت زرد میگیرد؛ این تصمیم فیفا، ناامیدی گستردهای در بین اروپاییها ایجاد کرد.
بازیکنان تیم آلمان پیش از بازی با ژاپن، در عکس تیمی که در زمین بازی انداختند به نشانه اعتراض به تصمیم فیفا، دهان شان را با دست پوشاندند! آلمانها نتیجهی بازی را ۲ به یک واگذار کردند. حالا حسن الثوادی، دبیرکل کمیته عالی اجرایی و میراث جام جهانی قطر، کشورهای غربی را به بی احترامی به فرهنگ خاورمیانه متهم کرده است.
الثوادی در گفتگوی اختصاصی مفصلی با تاک اسپرت گفت: «این تصمیم (منع پوشش بازوبند)، تصمیم فیفاست. من در این موضوع دخالتی نداشتم. سیاستگذاری آنها (تیمهای اروپایی) این است که بازوبندها را به عنوان نماد فراگیری و شماری موضوعات دیگر از جملهی ماندگاری و این چیزها بپوشند. این موضوع مرا عصبی نکرد، اما از نظر من، اگر تیمی تصمیم میگرفت در طول یک فصل کامل چنین پوششی داشته باشد، این یک بحث است! اما اگر این تیمها به قطر میآیند و تصمیم میگیرند چنین بازوبندی بپوشند و نکتهای را اینجا در قطر بیان کنند، من با چنین رفتاری مشکل دارم.»
دبیرکل کمیته عالی اجرایی و میراث جام جهانی قطر ادامه داد: «حقیقت سادهای که وجود دارد این است که در این گوشه از جهان، ارزشهای خودش را دارد؛ اینجا بخشی از جهان است و تنها قطر نیست؛ من دارم دربارهی کشورهای عرب سخن میگویم. اینکه تیمها بیایند و بحثی را تبلیغ کنند و حرف شان را بزنند، بحثی نیست؛ اما شما با این کار (پوشیدن بازوبند هم جنس بازان) دارید به این اعتراض میکنید که چرا کشوری اسلامی دارد چنین رویدادی را میزبانی میکند. خوب؛ این موضوع به کجا ختم خواهد شد؟ آیا منظور شما این است که کشورهای اسلامی هرگز نمیتوانند چنین رویدادهایی را میزبانی کنند؟ اینجاست که بحث ارزشهای متفاوت و دیدگاههای متفاوت به میان میآید. پس اگر هدف شما این است که اینجا در قطر بحثی را مطرح سازید یا روی سخن شما به طور خاص با قطر باشد و فراتر از آن، هدف شما جهان اسلام باشد؛ البته که من با این موضع گیری مشکل دارم؛ این اقدام شما، پیامی به شدت تفرقه آمیز و فتنه انگیز به همراه دارد.»
الثوادی افزود: «از روز نخست ما گفته ایم به همه خوش آمد میگوییم. همچنین از افراد خواسته ایم بیایند و به فرهنگ و به مذهب ما احترام بگذارند. این به تنهایی فرهنگ قطری یا مذهب قطری نیست؛ این ارزشها منطقهای هستند. اینها ارزشهای جهان اسلام و کشورهای عربی و خاورمیانه (غرب آسیا) است. ما میخواهیم هر فردی از همهی اقشار به اینجا بیاید؛ همانطور که میبینیم از هر گوشهی جهان آمده اند، آموزش میبینند و خوش میگذرانند. اما هنگامی که به چنین بحثی میرسیم، بحث پیچیدهای است. این چیزی است که ما به آن اعتقاد داریم یا دست کم این بخش از جهان به آن اعتقاد دارد؛ این بحثی بنیادین از ارزشهای دینی و مذهبی است. این چیزی است که ما میخواهیم؛ ما میخواهیم جهان ما را ببیند، ما را بشناسد و درک مان کند. شاید مواردی وجود دارد که ما با هم توافق نداریم، شاید اختلاف نظر داشته باشیم و موارد هست که به توافق نمیرسیم. اما موارد بیشتری وجود دارد که ما را متحد میسازد، زمینههای اشتراک بیشتری داریم؛ باید آن زمینههای مشترک را بیابیم تا درباره آنها حرف بزنیم؛ بیایید راهی برای همزیستی مسالمت آمیز پیدا کنیم. آنجاست که احترام متقابل، نقش اساسی خواهد داشت.»
دبیرکل کمیته عالی اجرایی و میراث جام جهانی قطر تاکید کرد که این رویداد ورزشی، برخلاف اطلاع رسانی ناخوشایندی که جریان دارد، برداشتها را راجع به قطر تغییر میدهد.
وی افزود: «متاسفانه فکر میکنم بسیاری از مردم، اطلاعات غلط و گمراه کننده فراوانی را دیده و شنیده اند و بدون آنکه خودشان بررسی کنند، بدون آنکه دست کم نگاهی به حقایق داشته باشند یا کنکاش کنند، همین اطلاعات گمراه کننده را پذیرفته و پایه و اساس ایده پردازی خودشان قرار داده اند. اینکه آیا میتوان این دیدگاهها را تغییر داد یا خیر، نمیدانم و نظری ندارم؛ اما اگر با افرادی که به قطر آمده اند حرف بزنید خواهید دید که برداشت شان، نه تنها از قطر بلکه از کشورهای عربی و خاورمیانه دارد تغییر میکند. مردمی که اینجا گردهم آمده اند اینها دارند با مردم بخشهای مختلف جهان آشنا میشوند، تبادل فرهنگی در سطح بی سابقهای دارد اتفاق میافتد.»
مسئول برگزاری جام جهانی قطر در پایان گفت: «اینجا منطقهای است که مردمش عاشق فوتبال هستند؛ فوتبال بخشی از زندگی روزمرهی ماست. مردم اینجا برخی از دورافتادهترین لیگهای فوتبال جهان را پیگیری میکنند. اما افرادی که از دیگر کشورها میآیند این را نمیدانند که ما ملتی فوتبالی هستیم!»