استاد دانشگاه شهید چمران اهواز: یک دستگاه زنده یاب با تلاش تیم دانشجویی ابداع شده که در دنیا بی مانند است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، مهدی نادری سورکی، جوان ۳۸ ساله اهل شهرستان اندیکا در استان خوزستان است، پدرش مهندس برق و کارمند سد شهید عباسپور و مادرش نیز معلم بود.
وی دلیل تحصیل در رشته برق و زیرشاخههای آن را تحصیلات و شغل پدر عنوان کرده و میگوید: برای موفقیت و دستیابی به هدف، کار گروهی و همبستگی نقش مهمی دارد.
نادری سورکی دستگاه زنده یاب را یکی از محصولات گروه تحقیقاتی دانشگاه شهید چمران اهواز برشمرد و افزود: این دستگاه کوچک قابلیت حمل دارد و درصورت گم شدن در کوهستان، جنگلها و ... میتوان وی را پیدا کرد.
وی ادامه داد: در عملیات جست و جو و نجات، باید ابتدا فرد مفقود شده را پیدا کرد، بنابراین همراه داشتن این دستگاه کوچک و قابل حمل برای فردی که مفقوده شده است، سبب میشود فرد با امید به زنده ماندن و نجات، سرزنده بماند.
استاد دانشگاه شهید چمران اهواز به استفاده از پهپاد هوشمند برای اتصال به این دستگاه اشاره کرد و میگوید: این دستگاه از اتصال به جی پی اس بی نیاز است، ضمن اینکه قابلیت نگهداشتن انرژی باتری از ۳ هفته تا یکماه را دارد و وقتی فردی در مکانی که هیچگونه پوشش جی پی اس نداشته باشد، مفقود میشود، با پرواز پهپاد تیم امداد و الگوریتمهای هوش مصنوعی، به صورت خودکار محل حضور فرد شناسایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه محل حضور فرد با ارسال به مانیتورهای ایستگاه امداد قابل نمایش است، گفت: در نمونههای خارجی این دستگاه، باید امدادگر با حرکت روی زمین و نزدیک شدن به فرد زنده، سیگنالها را دریافت و نسبت به نجات موجود زنده اقدام کند، اما تاکنون نمونهای از این دستگاه زنده یاب در دنیا که با استفاده از پهپاد و الگوریتمهای هوش مصنوعی موجود گمشده را پیدا کند، شناسایی نشده است.
به گفته دکتری شبکه مخابراتی بیسیم؛ دستگاه زنده یاب با فاصلههای ۱۰ کیلومتری در دشت و فاصله ۶ کیلومتری در کوهستان، قابلیت پیدا کردن مفقودی را دارد.
نادری سورکی بر آموزشهای مهارت فنی و عملی در کناز آموزشهای تئوری تاکید کرد و افزود: هر شخصی باید به نوبه خود برای سربلندی کشورش تلاش کند تا نه تنها از کشورهای بیگانه بی نیاز شود، بلکه بتواند علم و دانش را به دیگر نقاط دنیا ارسال کند.