راهبرد جدید دولت عراق برای استقرار نیروی مرزبانی در مرز با ایران
دولت عراق راهبرد جدیدی را درخصوص تامین امنیت مرزها با ایران با هماهنگی مقامات کردستان عراق اعلام کرد. بغداد تصمیم به تدوین طرحی برای استقرار نیروهای مرزبانی با هدف حفظ امنیت مرزهای عراق و ترکیه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ تحرکات گروههای مسلح و جدایی طلب در کردستان عراق پرونده حساسی در روابط بغداد و تهران به شمار میرود. پس از درخواستهای ایران برای خلع سلاح این گروهها در چارچوب اجرای مفاد توافقنامهای که دو ماه پیش، میان دو کشور امضا شد، دولت عراق از راهبردی جدید برای استقرار نیروهایش در خط صفر مرزی با هماهنگی کردستان عراق خبر داد.
به گفته عامر الفایض رئیس کمیته سیاست خارجی مجلس عراق که پشت درهای بسته به بررسی گلوله باران گروههای مسلح در کردستان عراق پرداخته است از دولت السودانی خواست به حضور این گروهها پایان دهد.
سعود الساعدی عضو مجلس عراق گفت: مجلس عراق همه ابعاد این موضوع را بررسی کرده و در صدد ارائه توصیههای مشخصی است. درگذشته نیز با دولت مرکزی تماسهایی صورت گرفته و هیئتی برای اعزام به کردستان عراق و بررسی امکان تحت کنترل گرفتن خطوط مرزی توسط نیروهای دولت مرکزی تشکیل شده است.
از سوی دیگر به گفته محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ایران نیز یگانهای زرهی و نیروهای ویژه خود را با هدف ممانعت از نفوذ تروریستها و جدایی طلبان اعزام کرده است. درحالیکه تصمیم دولت عراق برای استقرار نیرو در مرزها، شجاعانه توصیف شده است، برخی به سبب پیچیدگیهای سیاسی و امنیتی و اداری و فنی میان کردستان عراق و دولت مرکزی، درخصوص میزان کارآمدی این راهبرد برای متوقف کردن تحرکات گروههای مورد نظر ابراز تردید میکنند.
صباح العکیلی تحلیلگر سیاسی گفت: طبق قانون اساسی عراق حضور گروههای تروریستی در خاک عراق یا استفاده از خاک این کشور به عنوان پایگاهی برای تعرض به کشورهای همجوار ممنوع است.
العکیکی افزود: به اعتقاد من حضور این گروههای مخالف به روابط ما با ایران و امنیت ملی این کشور لطمه میزند. روابط مستحکم و قوی دیرینه با جمهوری اسلامی که از عراق حمایت کرده است باید حفظ شود. جمهوری اسلامی حتی از کردستان عراق در زمانی که به دست تروریستهای داعش در آستانه فروپاشی بود؛ کمک کرد.
توافق ایران و عراق و کردستان عراق ممکن است نقطه آغاز خوبی برای جلوگیری از نفوذ تروریستها باشد. اما موضوع خلع سلاح این گروهها همچنان در ابهام است و به همین سبب این پرونده در آینده، همچنان باز خواهد بود.